De stad Kitzbühel in het Oostenrijkse Tirol is een van de populairste en meest prestigieuze vakantie-oorden. Elk jaar komen vele toeristen naar dit gebied om te genieten van de 170 kilometer skipistes of de meer dan 1000 km zomerse wandelpaden. Ook op culinair gebied heeft deze stad genoeg te bieden. Er zijn vele prijswinnende restaurants en er worden culinaire wandeltochten georganiseerd. Vanuit Vlaanderen kunt u met de auto gemakkelijk deze bestemming bereiken. Lees snel verder voor alle details voor een culinaire vakantie in dit Oostenrijkse gebied.

Culinair genieten in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Autovakantie
Deze bestemming is ideaal voor een autovakantie. In iets meer dan 9 uur rijden bent u vanuit Vlaanderen via Duitsland al in Oostenrijk. Op de route komt u langs steden als Keulen en München. Onderweg kunt u stoppen waar u wilt en genieten van de mooie uitzichten. Kitzbühel is zeker niet alleen in de winter interessant. Ook in het voorjaar, de zomer en de herfst is er hier genoeg te zien en te doen, vooral op culinair gebied.

[widget id=”enhancedtextwidget-40″]

Prijswinnende restaurants
Van berghutten en restaurants tot haute cuisine en gourmet, u kunt er genieten van de beste typisch Oostenrijkse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een echte Wiener Schnitzel gebakken in boter of gekruide aardappelsalade. Er wordt vooral gewerkt met regionale en lokale producten, alles is vers en volgens traditionele recepten gemaakt. Na een lange wandeling door de bergen of een dagje skiën is het fijn om bij te komen met een goed glas wijn in één van de prijswinnende restaurants. Het beste restaurant is Gourmetrestaurant Kupferstube in het Tennerhof Hotel. Dit restaurant bestaat al 30 jaar en staat erom bekend zoveel mogelijk producten van lokale boeren te gebruiken en deze te combineren met de beste wijnen. Met goed weer kunt u op het terras eten met uitzicht over de bergen. Een ander prijswinnend restaurant is Winkler’s im Auwirt. Hier toveren de gebroeders Winkler met veel creativiteit de kleurrijkste gerechten op tafel. Restaurant Jodlbühel is ook een aanrader. In de zomer kunt u hier genieten van een barbecue en live muziek. Ook steakhouse Cuisino is populair. Dit restaurant heeft een zeer goede kaart met bijvoorbeeld pannenkoeken met gekarameliseerde peer en het beste gegrilde vlees. 80% van de gebruikte producten komt uit de directe omgeving. Combineer de gerechten met de beste wijnen uit de wijnkelder van dit restaurant en sluit de avond af in het casino.

Culinair genieten in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Culinaire wandelweek
Als u houdt van goed eten en actief bezig zijn, dan is dit waarschijnlijk wel wat voor u. Van 14 tot en met 22 september wordt de culinaire wandelweek gehouden. Tijdens deze week ontdekt u te voet de omgeving. Elke dag is er een ander thema. De routes gaan van de Kitzbüheler Horn tot aan Südberge en de Hahnenkamm. Dit gaat gepaard met iedere dag een andere culinaire belevenis die kenmerkend is voor de zone die u bezoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *