Een roadtrip doen rond de prachtige omgeving van Nice aan de Franse Riviera? Wie zegt daar nu nee tegen? Door een roadtrip te doen, is het mogelijk om op ieder gekozen plaats een stop te doen en lekker te genieten van de omgeving. Maar, hoe pak je zo een roadtrip nu concreet aan? Wij schreven onderstaande blog om je hierbij te helpen!

© Pexels.com

Hoe pak je een roadtrip praktisch aan?

Het mooie van een roadtrip is dat je niet 100% voorbereid dient te zijn. Je reist namelijk met de auto en kiest zelf waar de volgende stop je heen brengt. Echter is het wel handig om op voorhand enkele stops aan te duiden en eventueel enkele hotels te boeken. Zeker in het hoogseizoen is dit een absolute aanrader! Je wilt namelijk niet zonder slaapplaats vallen. Eenmaal de stops bepaalt, kan je een schatting maken per stop. Stel je gaat bijvoorbeeld een roadtrip van twee weken doen, is het niet logisch om één week in Monaco te vertoeven, zodanig dat je niet genoeg tijd hebt voor de andere steden te bezoeken.

Naast de stops en tijdsschattingen is het budget ook niet onbelangrijk. Bepaal dit op voorhand om verassingen voor te zijn. We raden dan ook aan om per stop een budget in te plannen.

Deze plaatsen zijn een must voor een roadtrip rond de Franse Riviera

Beginnen doe je best in stijl, daarom is ‘Saint-Tropez’ misschien wel dé plaats om je roadtrip in te leiden. Met een prachtige haven vol met exclusieve jachten heeft Sain-Tropez enorm veel luxe te bieden. Let echter wel op dat je niet over je budget gaat!

Na Saint-tropez stoppen we bij Cannes. Dé stad die je laat dromen van de filmindustrie. Met een beetje geluk pak je een glans op van een beroemde filmster. Zo worden er op regelmatige basis filmpremières aangekondigd.

Om in de glitter en glamour te blijven, is Monaco niet te missen. Omgeven door strand en tal van andere afleidingen, staat één zaak centraal: genieten! Terwijl je geniet, is het mogelijk om supercars te spotten, deze zijn namelijk in overvloed aanwezig in deze badplaats.

© Pexels.com

Uiteraard mag Nice ook niet ontbreken in je bezoek. Heeft deze stad nog een uitleg nodig? Vooral zien en genieten wanneer je er bent. De prachtige boulevard kijkt uit op een prachtig stuk strand en een stad die leeft!

Ten slotte is het mogelijk om je roadtrip af te sluiten in de oudste stad van Frankrijk, namelijk Marseille. Daarnaast raden we Saint Paul de Vence aan! Deze niet zo bekende plaats is afgesloten met stadsmuren, wat je helemaal in de Franse geschiedenis brengt. Smalle straatjes waar authenticiteit en gezelligheid centraal staan, is dan ook het perfecte recept om je roadtrip mee af te sluiten.

Kortom, als je wilt genieten van een roadtrip. Is de roadtrip rond de omgeving van Nice een absolute aanrader om op je bucketlist toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *