Wanneer mensen op zoek zijn naar een vakantiebestemming valt hun oog veelal op het zuidelijke deel van Europa. Noordelijk gelegen landen als Zweden worden snel over het hoofd gezien. Men kent Zweden alleen van de Ikea en ziet het niet als een vakantieland. Zonde, want Zweden is echt een prachtig land om naar op vakantie te gaan. Een vakantie boeken of een spontane autovakantie? Zweden is voor alles geschikt.

Zweden bomen meer
© Pexels.com

1. Zweden onthalen je op een warme manier
Belgen worden vaak als enigszins statisch en krampachtig gezien. Als je ziet hoe warm en liefdevol te Zweden zijn dan is dat goed te begrijpen. Zweden zijn namelijk echte knuffelaars. Waar wij hier drie zoenen op de wang geven of de hand schudden geven de Zweden vrijwel altijd een knuffel. De kans is dan ook groot dat iemand waar je net een praatje mee hebt gemaakt je zult knuffelen als vorm van afscheid. Denk niet dat dit gek is, dit is heel normaal in Zweden. De mensen zijn gewoon enorm vriendelijk!

[widget id=”enhancedtextwidget-16″]

2. De prachtige natuur
Als je op autovakantie gaat naar Zweden, zal je zeker door de prachtige natuur van het land rijden. Hoewel Zweden grote steden als Stockholm kent is het ook een baken van rust. Deze dubbele kant van Zweden maakt haar juist zo mooi. Of je nu houdt van wandelen, vissen of rustig een boek wilt lezen in de natuur. Het kan allemaal in Zweden. Wist je trouwens ook dat je overal in Zweden mag kamperen? De Zweden vinden dat de natuur van iedereen is, dus mag je overal kamperen. Hier staat wel tegenover dat je de natuur met rust laat. Op veel plekken mag je dus niet vissen of jagen.

3. Zweden is heel erg schoon
Door bijvoorbeeld de natuurregeling kan je ervan uitgaan dat Zweden een erg schoon land is. Maar niet alleen de openbare ruimte is schoon, de Zweden zorgen er zelf ook graag voor dat hun huis schoon blijft. Zo wordt het bijvoorbeeld als enorm ongepast gezien om het huis van een Zweed binnen te komen terwijl je nog je schoenen draagt.
Mocht je dus van plan zijn een vakantiehuisje te huren in Zweden of in een gastverblijf te verblijven, dan ben je in ieder geval verzekerd van netheid.

Zweden vakantiehuisje
© Pexels.com

[widget id=”enhancedtextwidget-16″]

4. Frisse en gezonde lucht in Zweden
De lucht in Zweden is ontzettend fris en gezond. In België zijn relatief veel uitlaatgassen, maar in Zweden is veel natuur en frisse lucht. Echt een plek om op adem te komen dus. Zweedse ouders leggen hun baby’s ook graag in de frisse lucht. Op kinderdagverblijven worden kinderen tijdens het middagdutje bijvoorbeeld buiten gelegd. Ook leggen ouders hun kinderen graag in de tuin in plaats van in bed. Dit omdat wordt geloofd dat de frisse lucht enorm gezond is voor het kind. Best wel aannemelijk aangezien de gemiddelde levensverwachting in Zweden in de tachtig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *