De Belgische zomer heeft zich al van zijn mooiste kant laten zien. Naar een zonnige bestemming trekken om aan het slechte weer te ontsnappen hoef je dus niet te doen. Kies voor vakantie in eigen land en boek een accommodatie aan zee of juist in het binnenland. Wanneer het warm weer is, wil je natuurlijk wel even afkoelen. Gelukkig zijn er naast de zee in België nog tal van opties om af te kunnen koelen. Daarom hebben we een top 5 van zwemvijvers en openluchtzwembaden voor je gemaakt.

zwemvijver
© Pixabay.com

Thermae Grimberen
Wanneer je een accommodatie in Grimbergen hebt moet je zeker Wellnesscentrum Thermae Grimbergen bezoeken. Hier geniet je midden in de bijzondere en mooie natuur van een volledig biologische zwemvijver. Het is de perfecte plek om eventjes helemaal tot rust te komen. Er zijn ook verschillende saunahutjes rondom de vijver te vinden. Voorwaarde om hier te mogen zwemmen: het mag alleen naakt. Een ticket kost voor een dag 27 euro.

Noordstrand
Zwemmen in de open lucht midden in Brussel! Het kan en daarom is het ook de ideale plaats voor mensen die op een autovakantie zijn en Brussel aandoen op een warme dag. Het Noordstrand is eigenlijk een fontein dit vlakbij het Noordstation in Brussel ligt.

David Lloyd
Houd je van chique afkoelen? Ga je het liefst op autovakantie naar chique hotels en zoek je daar ook een passende wijze bij om af te koelen? In dat geval is David Lloyd een prima plaats. Dit is luxe sportclub in Antwerpen en Brussel waar je een ruim buitenzwembad hebt inclusief een spa. Daar betaal je overigens ook wel de prijs voor. Je kunt een abonnement aanschaffen maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Deze zijn vergeleken met andere dag tickets echter een stuk duurder.

Zwemvijver Boekenberg

Boekenberg
© commons.wikimedia.org

In de buurt van Antwerpen op vakantie en zoek je wat verkoeling? Is het te warm om in de stad rond te kijken en wil je het water in? Dan is zwemvijver Boekenberg een prima optie. Hier kun je heerlijk pootje baden in een volledig natuurlijke vijver. Hier krijg je dan ook geen last van de bekende brandende ogen en ook een chloorgeur zal hier niet hangen. Het water wordt namelijk op een biologische manier gezuiverd met behulp van daarvoor bedoelde planten. Er is zelfs een speciaal speelbad voor de kinderen aanwezig en een ligweide waar je kunt relaxten.

Halve Maan Diest
Hoewel het hier vooral op warme dagen ontzettend druk is, kun je er heerlijk zwemmen. Bij provinciedomein Halve Maan Diest vind je namelijk een ontzettend groot buitenzwembad inclusief een zandstrand. Voor de kinderen is er dankzij een kinderboerderij en verschillende speeltuinen bovendien nog veel meer te beleven. Echt een plaats voor families met kinderen die een dagje uit willen gaan. Koppels die tot rust willen komen aan het water kunnen deze plaats beter mijden vanwege de drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *