Wales is een superleuke vakantiebestemming, niet alleen voor een paar dagen, maar ook voor langer. Dit schitterende deel van Groot-Brittannië mag je eigenlijk niet overslaan. Wales is ook nog eens een keer eenvoudig te bereiken op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld het vliegtuig nemen en vliegen op Londen of Cardiff, waarna je met een huurauto binnen afzienbare tijd op de plek van bestemming bent. Je kunt ook je met eigen auto naar Wales gaan, de ferry’s of de Eurotunnel brengen je naar de oostkust van Groot-Brittannië om daarna door te rijden naar het prachtige deel aan de westkust: Wales.

Wales strand
© Pixabay.com

Een ideale bestemming voor een autovakantie
Wales is een perfecte bestemming voor een autovakantie, er is namelijk zoveel te ontdekken en te doen en met een auto gaat dat stukken makkelijker. Natuurlijk is het even wennen, want iedereen rijdt hier links en als je een huurauto hebt, zit het stuur ook nog eens aan de andere kant. Toch went het links rijden snel, al blijven de rotondes altijd weer even spannend. Maar de auto brengt je ook bij de prachtigste pareltjes van Wales, plekken die je niet had willen missen. Overnachten kun je in de verschillende comfortabele hotels onderweg, het ene hotel is nog mooier dan het andere.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Een dynamische stad met diepe wortels
Allereerst nemen we je mee naar Cardiff, sinds 1955 de hoofdstad van Wales. Hier lopen we langs de witte Victoriaanse huizen, de vele historische gebouwen en genieten van het groen in de tuinen en parken. De kunstliefhebber kan nog een stop maken bij G39, een eersteklas kunstgalerie en als je van historie houdt is het St. Fagans National History Museum zeker een aanrader. Hier kun je zien hoe de mensen in Wales eeuwenlang geleefd en gewerkt hebben. Natuurlijk gaan we ook even lekker winkelen. In Queen Street komen we de bekende merken tegen, maar ook de omliggende straatjes zijn gezellig. Midden in de stad staat het grote rugbystadion, altijd leuk om hier een wedstrijd te bezoeken. Als afsluiter rijden we naar Cardiff Castle en kijken we vanaf de Normandische toren nog één keer over de stad. Cardiff heeft ons hart gestolen, hier komen we zeker nog een keer terug.

Een must voor de boekenliefhebber
Vanuit Cardiff rijden we naar het kleine stadje Hay on Wye, alleen al om de naam wilden we dit stadje bezoeken. We zijn niet de enige die dit inmiddels wereldberoemde stadje met een bezoek vereren en allemaal omdat hier ontzettend veel tweedehands boekenwinkeltjes zijn waar je bijna ieder boek kunt vinden dat je zoekt. Maar je kunt er ook prachtig wandelen in het groene gebied met de talloze schapen.

Wales Hay on Wye
© commons.wikimedia.org

Op en top genieten op de top
We zetten de wandeling verder in het Snowdonia National Park in Noord Wales. In dit prachtige bergachtige gebied staat de hoogste berg van Wales, maar ook van Engeland: de Mount Snowdon met zijn 1.085 meter. Hier kun je ook de Railway nemen naar de top van de berg. Het gebied heeft prachtige watervallen, steile rotswanden, meren en snelstromende beekjes en de prachtige vergezichten zorgen dat iedere wandeling een ware belevenis wordt.

Onuitspreekbare namen en goed bewaarde kastelen
Het voordeel van een autovakantie is dat je in een relatief korte tijd op verschillende plekken kunt komen. Daarom pakken we ook het eiland Anglesey voor de noordwest kust van Wales even mee. Via de brug kunnen we het eiland gemakkelijk bereiken en komen dan bij het plaatsje Llanfairpwll Gogery Chwyrn Drobwll Llan Tisilio Gogo uit. Nee, het is geen typefout en ook de computer liep niet vast, dit is gewoon de langste en misschien ook wel de vreemdste plaatsnaam in het Verenigd Koninkrijk. Het eiland is schitterend. Het heeft een indrukwekkend kustlijn met prachtige kliffen, maar ook mooie wandelpaden door kleurrijke velden. In de zomer kun je hier het Isle of Anglesey Coastal Path volgen, de kans is groot dat je dan dolfijnen, zeehonden of papegaaiduikers spot. Wij gingen naar het kasteel van King Edward, een prachtig bouwwerk uit de 13de eeuw. Het Caernarfon Castle is één van de best bewaarde kastelen uit die tijd.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Wales heeft alles voor een afwisselende vakantie voor elke leeftijd
In het huidige Wales kun je het verleden bijna overal voelen, het staat vol met prachtige bezienswaardigheden uit die tijd. Maar Wales heeft nog veel meer te ontdekken. Bijvoorbeeld mountainbiken op spectaculaire routes, surfen op golven over de valleibodem of met 160 kilometer per uur met een zipkabel boven de gigantische Penrhyn steengroeve zoeven. Maar ook de prachtige stranden, de talloze legendes en de sfeervolle hotels maken van Wales een heerlijke vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *