Met een autovakantie door het Verenigd Koninkrijk heb je de vrijheid om op eenvoudige wijze exact die bezienswaardigheden te bezichtigen waar je interesse naar uit gaat. De auto is bovendien een relatief goedkoop transportmiddel voor een vakantie in het Verenigd Koninkrijk aangezien er tegenwoordig nog nauwelijks tolwegen zijn in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en de benzine hier zelfs iets goedkoper is dan in België. Voor toeristen zijn bovendien verschillende autoroutes uitgestippeld die het makkelijk maken om bijvoorbeeld te reizen langs de mooiste kastelen of de interessantste steden.

© Pixabay.com

Met de auto reizen langs Britse bezienswaardigheden

Voor elk type toerist is wel een mooie autoroute door het Verenigd Koninkrijk denkbaar. Zo kunnen stedenliefhebbers bijvoorbeeld enkele dagen in Londen doorbrengen om hier onder meer het Buckingham Palace en de Big Ben te bezoeken, waarna noordwaarts wordt getrokken richting Edinburgh. In de Schotse hoofdstad zijn het Edinburgh Castle en het Palace of Holyrood House de absolute toeristenstrekpleisters. Liefhebbers van het Britse heuvellandschappen trekken per auto door Cotswolds. Deze centraal in Engeland gelegen streek kent tal van historische dorpjes, klassieke Engelse boerderijen en andere typisch Engelse eigenaardigheden. Wie van de Britse architectuur houdt, trekt per auto door het zuidoosten van Engeland langs zowel de gotische kathedralen in Canterbury en Winchester als de bijzondere universiteitsgebouwen in Cambridge en Eaton. Natuurliefhebbers voegen aan deze rondreis ook een bezoek toe aan de beroemde witte kliffen van Dover.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Tips voor autorijden in het Verenigd Koninkrijk

Zoals bekend, rijdt men in het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg. Houd er rekening mee dat het enige tijd kost om hier gewend aan te raken. Bedenk ook dat dit betekent dat in het Verenigd Koninkrijk links voorrang heeft op rechts en dat je op rotondes met de klok mee rijdt. Voorts worden de snelheidslimieten in het Verenigd Koninkrijk weergegeven in mijl per uur in plaats van kilometer per uur. Hierbij geldt dat 1 mijl gelijk is aan ongeveer 1,6 kilometer. In de bebouwde kom mag in het Verenigd Koninkrijk doorgaans 30 mijl/uur (48 kilometer/uur) worden gereden, maar dit kan ook 20 mijl/uur (32 kilometer/uur) zijn nabij scholen of juist 40 mijl/uur (64 kilometer/uur) of 50 mijl/uur (70 kilometer/uur) in ongevaarlijke gebieden. Op autosnelwegen is de maximumsnelheid 60 mijl/uur (96 kilometer/uur) of zelfs 70 mijl/uur (112 kilometer/uur) op tweebaanswegen.

© Marvin Germo

Verblijf in het Verenigd Koninkrijk

Een overnachtingsplek is in alle delen van het Verenigd Koninkrijk relatief eenvoudig te verkrijgen. Zo kan voor een overnachting in een hotel worden gekozen, maar er zijn ook tal van B&B’s, gasthuizen, (jeugd)hostels en campings. De prijzen voor een verblijf in het Verenigd Koninkrijk zijn het hoogst in de zomermaanden (juni, juli en augustus) en tijdens publieke vakanties (de laatste week van oktober, de tweede week van februari en de derde week van mei). Buiten het hoogseizoen is een verblijf in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk goedkoper.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *