Wie een autovakantie wilt vieren die in het teken staat van schone natuur, gastvrijheid en aangename verrassingen, zal Ierland moeten aandoen. Dit betoverende land staat garant voor glooiende heuvels, ‘veertig tinten groen’ en gezellige steden. Het land is woest, de kust is ruig, maar de mensen zijn warm. De magie van de tradities, zoals de unieke muziek, zijn overal te voelen. Het is eenvoudig meegesleept te worden in de Ierse way of life.

© Wikimedia Commons

Ierland
Dit eiland met een rijke historie met haar kliffen en sfeervolle vissersdorpen, met haar meren en bergen en Keltische legendes, heeft een ambiance die nergens anders ter wereld te vinden is. Deze republiek heeft een bewogen geschiedenis, maar ook een cultuur die wereldwijd vermaard is. Ben Bulben, Glendalough en de Cliffs of Moher; dit zijn bezienswaardigheden die u niet mag missen. Ook de schoonheid van Connemara National Park is overweldigend, met haar uitgestrekte veengronden en weilanden. In Ierland zijn veel dorpjes gehuisvest die tot de verbeelding spreken. Pubs zitten boordevol verhalen. Op vele autoroutes is te genieten van de historische landhuizen, prachtige groene velden en glooiingen in het landschap.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Autovakantie in Ierland
Het land verkennen met de auto is één van de beste opties. Of het nu per auto, caravan of camper is, Ierland leent zich goed voor elk vervoersmiddel. Elke plek is goed te bereiken en de ferry-diensten varen regelmatig. Er zijn bestaan ook veel mogelijkheden om Engeland of Frankrijk aan te doen. Een rondreis door Ierland kan in een rustig tempo. Vissersplaatjes als Kinsale aan de zuidkust kunnen worden aangedaan. De route langs Wild Atlantic Way, in de richting van Killarney, levert een schitterende omgeving. Hier zijn de Ring van Kerry en het National Park te vinden. Onderweg kunt u stoppen bij de vele restaurants en pubs. Vanuit Ennis is het haast een verplichting om de Cliffs of Moher aan te doen. Dit zijn de hoogste klipkusten van het Europese continent. Aran Islands zijn vanaf deze plek te bezoeken. Connemara is kleurrijk en bergachtig en via slingerende wegen kan de weg naar Strandhill worden vervolgd. Uiteraard zal een verblijf in het culturele Dublin niet teleurstellen.

© Wikimedia Commons

Zorgeloos door Ierland rijden
Het is voornaam te weten dat er aan de linkerkant gereden wordt op de wegen in Ierland. Met eigen vervoer is Ierland bereikbaar per Ferry, maar het is uiteraard ook mogelijk een auto te huren. Ierland mag dan geen zon garanderen, het is wel de plek om oude culturele erfgoeden en schitterende natuur te bezichtigen. Het kan dus voorkomen dat er wel eens regen valt. Houdt daarmee rekening in uw planning.

Verblijf
Ierland kent vele Bed & Breakfasts. Ook zijn er op vele plekken zeer gezellige hotels te vinden. Het is tevens mogelijk tijdens uw autovakantie om te overnachten in een dorpsherberg, een heus kasteel of typisch Manor House. De accommodaties in Ierland kenmerken zich door een persoonlijk karakter. Veel accommodaties, zoals de Inn’s, zijn een echte happening, waar de lokale gemeenschap samenkomt en er live muziek gespeeld wordt. Het is ook mogelijk in de watten gelegd te worden door de vele services in wellness. Vakantiewoningen waarin zelf kan worden gekookt zijn ook te reserveren. Met de gastvrijheid van de Ieren, de overweldigende natuur en het plezierig verblijf is Ierland een hoogtepunt dat verwachtingen overtreft.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *