Zweden wordt beschouwd als een grote speeltuin voor de natuurliefhebbers: er is overvloedig veel frisse lucht, ruimte, schoon water en pure, alles overweldigende natuur. Al kan er nooit ergens teveel van bovenstaande facetten zijn. De steden zijn ook goed vertoeven: met een mooie balans tussen tradities en moderne faciliteiten. Daarnaast zijn de mensen ontzettend gastvrij, hoewel de taal wel erg moeilijk te leren valt in die paar weken…

© commons.wikimedia.org

Rit langs de grote steden
Het is echt de moeite waard om Stockholm op te nemen in uw autoroute, omdat hier de perfecte balans is gevonden tussen het stadse leven en de weidse natuur. Eigenlijk geldt dit net zo goed voor de steden Göteborg en Malmö, waar de stad alles te bieden heeft maar toch wordt omringd door moeder natuur. Dit wordt wel goed geïllustreerd door de prachtige archipel van eilanden in Stockholm en Götenborg… Als u het niet voor de natuur doet, kiest u dan voor de architectuur: er is een combinatie tussen prachtige, moderne – haast kunstzinnige – gebouwen en historische panden, gevuld met winkeltjes, gallerijen en andere culturele aangelegenheden. Daarnaast bieden de steden ontzettend veel entertainment.

Autovakantie vanwege de outdoor
Wat wij in de praktijk veel zien is dat vooral natuurliefhebbers worden aangetrokken tot Zweden, vanwege de uitgestrekte bossen, diepblauwe meren en talloze outdooractiviteiten. Even ontsnappen uit de stad, lange wandelingen maken en het hoofd helemaal leeg krijgen. Of lekker marshmallows roosteren bij een knapperend vuurtje. Maar er is meer: stap op de fiets, ga paardrijden of vind het avontuur op het water: tijdens het raften. Er is voor ieder wat wils, maar over het algemeen geldt dat het landschap hoe Noordelijker, hoe weidser, wordt.

© commons.wikimedia.org

Met het gezin op pad
De Zweedse cultuur hecht erg veel waarde aan het gezinsleven en zullen er altijd voor zorgen dat er genoeg te beleven is voor kinderen. Dat ziet u niet alleen terug in uw camping of in het hotel, maar ook in de talloze attractieparken, speeltuinen en diverse activiteiten die overal in het land te doen zijn. Hierdoor is Zweden een erg aantrekkelijk land om lekker met uw (jonge) kinderen naartoe te gaan.

Hotel boeken
Natuurlijk wil u lekker slapen, even helemaal bijkomen. Hoewel zo’n tent ook wel wat heeft, al helemaal in de natuur, vindt u dat misschien wat veel gedoe als u op doorreis bent. Of is het net onhandig met de kinderen. Gelukkig zijn er talloze goede hotels, waarvoor Tripadvisor zojuist awards heeft uitgereikt, die zijn gegaan naar:
1. St. Clements
2. Upper House
3. Gorvalns Slott

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *