Duitsland biedt heel veel voordelen: allereerst is het makkelijk te bereiken, al helemaal met de auto. Daarnaast is het erg groot, dus wat u ook zoekt in uw vakantie: ergens in Duitsland vindt u het vast terug. Ten derde is het voor de autoliefhebber ideaal, omdat er op de Duitse snelwegen vaak erg snel gereden mag worden. Nog niet overtuigd? Hieronder volgt meer informatie.

© commons.wikimedia.org

Veelzijdig Duitsland
Duitsland is een aaneenschakeling van bijzonder mooie natuur, ontzagwekkende steden en een wereld aan mooie, netjes afgewerkte accommodaties. In de zomer is een openluchtzwembad snel gevonden en in de winter kan er zelfs lekker geskied worden in het Zuiden. Er kan heerlijk gefietst worden maar is ook beroemd onder wandelaars: vooral de Eifel, het Sauerland en het Zwarte Woud zijn populaire hiking routes. Deze plekken bereikt u heel gemakkelijk per auto, ook kunt u gemakkelijk een stukje met de auto een stukje verder rijden als de huidige route u toch niet zo bevalt.

Bijzonder verblijf
Over het verblijf in Duitsland hoeft u zich allerminst zorgen te maken, overal zijn hotels, campings en hostels. Als u echt op zoek bent naar een speciale accommodatie, kunt u eens een kasteel of slot overwegen. Dat zal u echt bijblijven en geeft een historisch gevoel, waardoor u er echt even tussenuit bent.

Culturele route
Duitsland leent zich uitstekend om met de auto langs alle culturele bezienswaardigheden te rijden. Er zijn meer dan 6000 musea te vinden, voornamelijk gecentreerd in de grotere steden (denk hierbij aan Berlijn, München en Frankfurt). Als u geïnteresseerd bent in middeleeuwse kloosters, raden wij u aan om naar de deelstaten Beieren en Thüringen te gaan. Voor een leuke stadsbeleving is Hamburg een goede tussenstop: barstensvol authentieke boetiekjes, grote winkels en de indrukwekkende tunnel ‘Elbt’ uit 1911. Het is bijna niet voor te stellen dat men dat in die tijd voor elkaar kreeg, als je nagaat wat voor machines wij daar vandaag de dag wel niet voor gebruiken.

© wikipedia.org

Filosofische route
Thüringen is het culturele hart van Europa, waar vele grootheden in de muziek, literatuur en architectuur zijn opgegroeid. Hier is het bekende Goethehaus, evenals vele musea die zijn herinnering levend houden en u meer kunnen leren over zijn leven. Wanneer u klaar bent met filosoferen, kunt u op pad naar een heel bekend kasteel: Wartburg. Hier heeft de Duitse kerkhervormer Luther een poos ondergedoken gezeten, daarnaast is het gewoon een erg mooi kasteel met een prachtig uitzicht vanaf vierhonderd meter hoogte. Om alles goed te bekijken heeft u ongeveer een dag nodig, maar het is de moeite waard.

Bezienswaardigheden
Heel veel belangrijke bezienswaardigheden liggen rondom Berlijn, een afstand die u met de auto waarschijnlijk wel kunt overbruggen. Vergeet tijdens uw bezoek niet om de Brandenburger Tor te bekijken, de indrukwekkende boog naar de vrolijk groen gekleurde boulevard Unter den Linden. Het speciale is dat deze poort de hereniging tussen Oost- en West-Duitsland, symboliseert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *