Het land van de zon en bovendien één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het is niet voor niets dat Spanje zoveel reizigers aantrekt: het heeft een rijke cultuur, veelzijdige natuur, historie, culinaire hoogstandjes en een actieve, levendige inborst. Van de Golf van Biskaje tot de Costa Blanca, van het Rioja wijngebied tot het hoge Baskenland; een autovakantie in Spanje is een heuse weldaad.

©Wikimedia Commons

Over Spanje
Van kosmopolitische steden tot eeuwenoude dorpjes, ze zijn in Spanje te vinden. Het heeft schitterende stranden en adembenemende natuurlijke landschappen. Kunst en cultuur is om elke hoek te vinden en bruisende activiteiten kunnen afgewisseld worden met stille, tijdloze plekken. Honger hoef je niet te lijden in het land. De Spaanse keuken is veelzijdig en verrassend. Tapas, Paëlla, Calamares en Ajillo zijn rijkelijk aan te treffen. Daarnaast zijn er nog vele typische streekgerechten die erg van elkaar verschillen. Met een sangria of goede Spaanse wijn erbij kan de vakantie niet meer stuk. Kruip daarna echter niet meer achter het stuur. Spanje is eenvoudig te bereizen met eigen autovervoer. De wegen zijn goed onderhouden en elke bestemming is makkelijk bereikbaar.

Autovakantie Spanje
Spanje staat garant voor een goed klimaat en veel zonuren. Spanje heeft ontzettend veel aantrekkelijke routes om het land te verkennen. Waar u op het ene moment door een woestijnachtig landschap rijdt, komt u een paar uur later aan in een dynamische, kleurrijke stad. Het land is dus zeer afwisselend. Authentieke dorpen en natuur zijn er vindbaar, net zoals knusse en charmante gehuchten. Het land is zeer geschikt om met de auto op vakantie te gaan. Er zijn veel opties om routes te plannen langs de vele bezienswaardigheden. Ook is het mogelijk de focus te leggen op een bepaald gebied, zoals een provincie.

Met de auto in Spanje op reis
In Spanje verveelt u zich nooit, ook niet in de auto. Er zijn teveel plekken die zich lenen voor optimale ontspanning of actieve avonturen voor het hele gezin. Met een rondreis Catalunya en Andorra is het mogelijk de schatten van Gaudi te zien, de bergdorpjes te bezoeken en de zonnige Costa Brava aan te doen. Cantabrië en Biskaje is een achterland dat verrassend is. Met de auto kan langs de oogstrelende kust gereden worden en koers worden gezet naar de groene wijnhellingen van Rioja. Een stedentrip naar Madrid, Barcelona en Valencia is onvergetelijk. Deze drie grote steden zullen een onvergetelijke indruk maken, terwijl de route tussen de steden een zeer divers karakter heeft. Andalusië is een plek als geen ander. Hier kunt u in de auto alle imposante plekken bezoeken en genieten van de temperamentvolle Flamenco. Aragón is magisch en bosrijk, Galicië is bosrijk en vredig, terwijl Baskenland een ruig landschap met een sympathieke bevolking heeft.

©wikimedia.org

Accommodaties
Met zoveel reizigers die Spanje aandoen is er een breed aanbod van accommodaties. Er zijn hotels die gelegen zijn in Middeleeuwse plaatjes, er zijn pensions te vinden in kleine dorpjes. Ook is er een ruim aanbod aan exclusieve resorts, vaak uitgerust met Wellness of zwembaden. Een verblijf nabij natuur is ook mogelijk. Veel accommodaties zijn te vinden rondom natuurgebieden, die vaak duurzaamheid als drijfveer hebben. Met de auto zijn al deze plekken eenvoudig te bereiken. Bekijk vooraf wel naar de mogelijkheden rondom het parkeren. Per auto en met een comfortabel verblijf is het weldadige Spanje een schot in de roos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *