Het is een klein land, maar het heeft alles is zich voor een perfecte autovakantie. Slovenië is dichtbebost, bergachtig, heeft prachtige meren en een fraaie kustlijn. Soms hangt er een vrolijke Balkansfeer, soms een gracieuze Italiaanse sfeer, maar bezienswaardigheden zijn er overal. Over de bergketens van Triglav, langs de grotten van Skocjan, de havensteden zoals Piran en de Lippizaner paarden; dit is een autovakantie die u niet snel zult vergeten.

© commons.wikimedia.org

Slovenië
Lang heeft dit land bij Oostenrijk gehoord, totdat het samengevoegd werd tot Joegoslavië, echter hebben de tradities meer bij Wenen dan bij Belgrado gehoord. De laatste jaren is Slovenië erg populair als vakantieland. Het is landelijk, groen en bergachtig, dankzij de uitlopers van de Alpen. Het heeft kalksteengrotten en het onovertroffen meer Bled. Ook het meer Bohinj en de nabijgelegen grotten zijn een lust voor het oog. Slovenië heeft wijngaarden en een heerlijk strand aan de Adriatische zee. Stijl, cultuur en kunst is onder andere te vinden in de hoofdstad, net als Ptuj. Ook kun je veel kastelen bezoeken op het platteland. Slovenië heeft onderhouden wegen, maar kent een aantal steden die autoluw zijn. Met de auto op pad zorgt voor meer vrijheid en mobiliteit om op eigen initiatief bestemmingen te bereiken. In een land als Slovenië is dit haast een vanzelfsprekendheid.

[widget id=”enhancedtextwidget-11″]

Koersen in paradijselijk groen
De landschappen leveren onovertroffen panorama’s op. Met de auto is het hemels rijden in het land, dat met het vele moois zeer ontspannend is. Alle bestemmingen zijn met de auto bereikbaar, met uitzondering van de bergtoppen of de nabijheid van sommige meren. Uit het autoraam is uit te zien op formidabele, terracotta kusten en weelderige bossen. Met de auto is eenvoudig naar Bled te reizen. Dit is een stad die in het teken staat van het adembenemende meer, maar meer te bieden heeft. Oude villa’s, stadsparken en het eilandje met het beroemde museumkerkje. En route naar Bohinjska Bistrica is het zomerpaleis van Tito te bezien. Oeverwegen leiden langs meren en de Savice waterval. Overigens is Italië om de hoek, zodat je op vele hooggelegen plekken naar het Italiaanse land kunt staren. Over de weg naar het dal van Idrijca is het bergmassief Škofjeloško Hribov te bewonderen. Hier zijn grotten van stalagmieten en stalactieten te zien.

© commons.wikimedia.org

Verblijf
De autovakantie kenmerkt zich niet enkel door mooie ritten en fijne uitstapjes. De keuzen aan overnachtingen in Slovenië zijn ook zeer aangenaam te noemen. Er is een rijk aanbod aan accommodaties in het land. Stijlvolle, exclusieve hotels wisselen charmante Bed & Breakfasts af. In Ljubljana is te genieten van een nostalgisch verblijf in statige panden. Verder zijn er eco-resorts en vele hotels op de meest fantastische plekken. Vooral in Postonja is een verblijf nabij het grottenstelsel een zeer bijzondere. Met muziek, cultuur, sport en de weldadige natuur is Slovenië een dynamisch land met een vriendelijke bevolking. Wellicht wordt u onderweg een plakje Potica-cake aangeboden, een streekgerecht dat u niet kunt weigeren.

[widget id=”enhancedtextwidget-11″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *