Wie niet al te ver wil rijden tijdens de vakantie vindt in Frankrijk een fantastisch vakantieland. Iedere streek heeft zijn eigen charmes: bossen, bergen, mooie steden, wijngaarden, kastelen. Strandliefhebbers kunnen kiezen tussen de schitterende Middellandse Zee of de meer grillige kust van de Atlantische Oceaan. In alle gevallen geldt echter: welke accommodatie ga ik kiezen?

© Pexels.com

Route Nationale

Wil je snel op je bestemming zijn dan is de Autoroute de beste optie. Het is een tolweg maar de verbindingen en de kwaliteit van de weg zijn uitstekend. Helaas valt er weinig landschapsschoon te zien. Vind je het echter leuk of interessant om veel van het land zelf te zien, kies dan voor de route nationale (de rode wegen op de kaart). Je komt door dorpjes en stadjes – de grote steden hebben vaak omleidingen om de bebouwde kom heen – je ziet de velden vol lavendel of zonnebloemen en je kunt pauzeren waar je wilt. Kleinere weggetjes kunnen ook maar dat levert altijd veel oponthoud op. Wie over navigatie in de auto beschikt kan uit de drie opties kiezen of af en toe eens afwisselen. Dus grote afstanden via de Autoroute en in de streek waar je goed rond wil kijken de andere twee soorten wegen.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Soorten accommodatie

Voor de toerist die met de auto reist zijn er drie voor de handliggende overnachtingsmogelijkheden. Ten eerste natuurlijk een camping, die zijn er volop in Frankrijk. Van uiterst eenvoudig bij een boerderij tot zeer complete familiecampings aan de Méditerranée. Op die laatste verblijven vakantiegangers doorgaans langere tijd. Een tweede mogelijkheid vormen de Chambres d’Hôtes, de Franse term voor Bed and Breakfast. Vaak zijn de uitbaters vriendelijke, enthousiaste mensen die ook nog eens graag over de omgeving vertellen om je leuke tips voor uitstapjes te geven. Bij het ontbijt serveert men gewoonlijk lokale lekkernijen. Ten derde zijn er natuurlijk de hotels. Ook deze variëren van eenvoudig plattelandshotel tot zeer luxe vijfsterrenhotels. Die laatste zijn vanzelfsprekend hoog geprijsd, evenals de hotels langs de Autoroute. De kleinere hotels in of rond steden en dorpen zijn in vergelijking met de andere ons omringende landen veelal verrassend goedkoop. Reserveren is in het hoogseizoen aan te raden, maar dat geldt ook voor de grotere campings. Houd er rekening mee dat kleine accommodaties – en dat geldt voor alle drie soorten – vaak niet over een website beschikken, dus daar is telefonisch reserveren aanbevolen.

© Pexels.com

Zekerheid

Wie echt van tevoren weet waar hij precies naartoe wil en via welke route, die kan thuis alle gewenste overnachtingen reserveren. Maar gelukkig is het avontuur in Frankrijk nog altijd mogelijk: gewoon aan het eind van de middag op zoek gaan naar een beschikbare plaats voor de nacht of de komende nachten. Het voordeel van die laatste optie is dat je weg kunt gaan wanneer je wilt. Dat in geval het weer tegenvalt, de streek, de kamer of kampeerplaats. Bij reserveringen kan dat natuurlijk ook maar dan ben je je geld kwijt en moet je op zoek naar een alternatief. Frankrijk per auto: een echte aanrader!

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *