De Kroatische kustlijn bestrijkt maar liefst 1800 kilometer van de Adriatische Zee en loopt van het Zuidelijke Dubrovnik naar het schiereiland Istrië. Naar het Noorden zit je zo’n 1300 km in de wagen, terwijl je het Zuiden in 1750 kilometer bereikt. Gelukkig heeft u op vakantie waarschijnlijk voldoende tijd, waardoor u zowel het Romeinse Pula als ook de prachtige eilanden langs de kust kunt bezoeken. En vergeet tot slot het middeleeuwse Dubrovnik niet!

© commons.wikimedia.org

Mediterrane cultuur
Dit is een ingewikkeld woord dat in de praktijk betekent dat het leven zich in de zomermaanden veelal ‘buitenhuis afspeelt: een cabrio is dan ook gene overbodige luxe, zo pak je extra veel zonnestralen mee. Gooi de tank vol en rijd gedurende de zomer alle gezellige open air events af, of cross naar de leukste shoppingcentra om vervolgens bij te komen op een terrasje. Al nippend aan uw ijsthee kunt u zich vervolgens inlezen in de vele concerten en operaconcerten die zich in de omgeving afspelen. Daarnaast zult u ook snel verliefd verzot worden op de Kroatische keuken: veel Italiaanse invloeden maar ook typische lokale gerechtjes, die allemaal erg betaalbaar zijn. Omtrent de communicatie kunt u er rekening mee houden dat de oude garde vooral Duitssprekend is, terwijl de jongeren zich vaak Engels hebben aangeleerd.

[widget id=”enhancedtextwidget-15″]

Wat valt er te beleven in Kroatië?
Allereerst, veel ruïnes uit de Romeinse tijd, van toen uw verre voorvaderen ook al vakantie vierden op deze prachtige bestemming. Zij gingen vast ook graag wandelen langs de Plitvice meren, waar het lijkt of u door een paradijsje loopt. Daarnaast heel veel prachtige natuur, de mogelijkheid om heerlijke boottochten te maken en nationale parken op de eilanden. Of als u helemaal niets wil: gewoon even zon, zee strand.

© commons.wikimedia.org

Hotels in Kroatië
Een groot gedeelte van uw vakantie is natuurlijk uw nachtrust, die u het liefst opdoet in een goed hotel en niet op een halfleeg matje in een tent, waar het ook nog eens stikt van de muggen. U heeft waarschijnlijk niet veel moeite met het vinden van een verblijf, omdat er ontzettend veel leuke en scherp geprijsde hotels zijn. En anders helpen we u natuurlijk graag met de perfecte uitvalsbasis. We hebben in elk geval een paar tips voor als u inderdaad per auto dit prachtige land gaat verkennen:

  • Kies een accommodatie met een zwembad
  • Controleer of de accommodatie parkeergelegenheid biedt
  • Houd er rekening mee dat de accommodatie goed bereikbaar moet zijn

Verder is het ook belangrijk om te kijken waar u uw benzine vandaan gaat halen, omdat u niet urenlang onder de brandende zon wil lopen naar de dichtstbijzijnde tank. In het gunstigste geval kunnen de hotelmedewerkers u helpen.

[widget id=”enhancedtextwidget-15″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *