Een vakantie aan de Belgische kust, een stedentrip naar Gent, Brugge, Antwerpen of Brussel en fietsen en wandelen in de Vlaamse Ardennen; in België vind je de meest uiteenlopende bestemmingen voor autovakanties.

Autovakantie naar de Vlaamse kust

Wil je met de auto op vakantie naar de Vlaamse kust? Dan heb je ruime keuze uit verschillende badplaatsen. Zo is Oostende een aantrekkelijke plaats om naartoe te gaan op autovakantie. Een geschikte accommodatie is in Oostende goed te vinden. Er zijn diverse hotels aan het strand en in het centrum. Daarnaast vind je mooie stranden waarop je in de zomer heerlijk kunt zonnen en relaxen. Ook zijn er musea die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals het Mu.ZEE en Fort Napoleon. Een andere mooie badplaats om met de auto heen te gaan is Knokke-Heist. In de zomer zijn hier diverse vuurwerkshows en in de omgeving van Knokke-Heist kun je mooi wandelen en fietsen.

© wikipedia.org

Antwerpen met de auto

In de mooie steden in België kun je goed terecht met de auto. Wil je bijvoorbeeld naar Antwerpen toe? Dan zijn er diverse parkeergarages- en plekken in het centrum waar je je auto kwijt kunt. Vanuit deze parkeerplaatsen ben je zo in het hart van de stad. Een goede accommodatie zoals een hostel of appartement is in de stad ruimschoots aanwezig. Of je nu naar de Antwerpse ZOO gaat of het Rubenshuis wilt bekijken in Antwerpen, er is altijd wat te beleven voor iedere bezoeker. De Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal is een bezoekje waard, net als de Grote Markt met de prachtige oude pandjes en het Begijnhof. In Antwerpen wisselen cultuur en geschiedenis zich mooi af.

Autovakantie naar Brugge en Gent

Een romantische stedentrip boek je naar Brugge. Ook deze stad is gemakkelijk te bereiken met de auto. In het centrum vind je genoeg accommodaties om een nachtje te slapen in Brugge. Neem eens een kijkje bij Brouwerij Halve Maan en drink er dan ook gelijk een Brugse Zot. Brugge staat bekend om het bier en om de chocolade, dus daar kun je volop van genieten. De culturele hoogtepunten zijn het Groeningemuseum, het Begijnhof en het Belfort. Niet alleen Brugge is een sfeervolle stad, maar ook Gent is een fijne stad om te bezoeken. Hier kun je onder meer het Lam Gods van Jan van Eyck bewonderen in de Sint-Baafskathedraal en in de zomer maken de Gentse Feesten deze stad een bruisend geheel.

© commons.wikimedia.org

Vlaamse Ardennen

Je kunt gemakkelijk met de auto naar de Vlaamse Ardennen rijden om vanuit daar mooie wandel- en fietsroutes te volgen. Zo zijn er verschillende routes langs de bierbrouwerijen in de Vlaamse Ardennen. Ook voor de fanatieke fietsers zijn er diverse routes die je kunt volgen in deze regio. De Ronde van Vlaanderen fietsroute is bijvoorbeeld een mooie fietstocht. In België zijn veel verschillende mogelijkheden voor autovakanties. Reis op je eigen tempo naar de mooiste plekken en geniet van de cultuur en natuur die Vlaanderen te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *