Om avonturen te beleven hoeft u echt niet de Kilamanjaro te beklimmen, urenlange vliegreizen te maken of tropische gerechten uit te proberen. Ook in uw directe omgeving valt er genoeg te beleven. Nederland is niet alleen dichtbij, maar ook een beetje vertrouwt: u spreekt de taal en de Belgische biertjes staan hier ook koud.

Accommodatie – waar moet u logeren?

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, waarvan sommigen afhankelijk zijn van de temperatuur. Er zijn bijvoorbeeld erg veel leuke campings, waar u heerlijk een boek kunt lezen met de wind door uw haren terwijl uw kinderen vriendjes maken bij de pingpong. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat u kiest voor meer comfort, het is immers toch vakantie: tijd om uit te rusten. Gelukkig barst het in Nederland van de leuke Bed & Breakfasts, hotels en vakantieparken. Bent u met een groter gezelschap? Overweeg dan eens een kampeerboerderij als accommodatie: niet alleen berengezellig, maar het geeft ook een Oerhollands gevoel als u ‘s ochtends uit de bedstee klimt.

© Wikimedia.org

Bestemming – waar moet u heenrijden?

Een voordeel van Nederland is dat het niet erg groot is: als u echt moeite heeft met kiezen, rijdt u in maximaal vijf uur van het Noorden naar het Zuiden toe. Tussenin kunt u natuurlijk allerlei mooie dingen zien. Om u toch van wat inspiratie te voorzien, hebben we hier een aantal interessante opties voor u:

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

  • De hunebedden in Drenthe. De hunebedden zijn heel lang geleden gebouwd als graven en zijn vandaag de dag een unieke, historische verschijning in de wereld. Hier rijdt u gemakkelijk met de auto heen en met een kleine wandeltocht bent u er al: gezellig om even bij te praten en heerlijk om de frisse, Drentse lucht te inhaleren.
  • Terschelling in Friesland. De waddeneilanden zijn heerlijke bestemmingen om eens even lekker uit te waaien, hard te lopen, bessen te plukken of de zee in te duiken. De stranden zijn groot, schoon en veilig omdat er genoeg strandwachten aanwezig zijn. Op Terschelling mag u wel autorijden, maar veel leuker is het om een fiets te huren en het eiland op die manier te verkennen.
  • Giethoorn in Overrijssel. Dit wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, omdat de wateren net zo romantisch slingeren en de bootjes er net zo lieflijk bij liggen. Dobber heerlijk rond in een motorbootje of doe een roeiwedstrijd met vrienden en familie.
© Wikimedia.org

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties, maar het is natuurlijk ook leuk om u te laten verrassen! De infrastructuur is perfect, goede wegen met duidelijke vermeldingen – ook van hotels, campings, stranden en restaurants. Als u in de winter gaat, vergeet dan vooral niet een bord stamppot te proberen: het nationale gerecht waar elke Nederlander mee groot is geworden.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *