Wilt u er even helemaal tussenuit, boek dan een heerlijke individuele rondreis vanuit hotels in Portugal. Geniet van de vrijheid en de prachtige bezienswaardigheden van dit gastvrije land. Bem vindo a Portugal!

De kuststreek en stranden
Portugal is een echt vakantieland. Het biedt prachtige stranden, van de Algarve in het zuiden tot aan de Costa Verde in het noorden. De Algarve is een goed startpunt voor een rondreis door dit schitterende land. Ga na een smakelijk ontbijt vanuit uw hotel in de Algarve op zoek naar een heerlijk zandstrand om even helemaal bij te tanken. Verder kunt u hier genieten van rotsbaaien en lagunes. Dit is een goede start van uw vakantie! Breng ook zeker een bezoek aan de vismarkt van Lagos en de Kaap Sint-Vincent, het meest zuidwestelijke punt van deze streek. U vindt hier indrukwekkende kliffen met uitzicht op de Atlantische Oceaan, maar pas wel op als het hard waait!

© Pixabay.com

Prachtige natuurgebieden
Portugal heeft een aantal prachtige natuurgebieden, waarvan het Natural Park Costa Vicentina misschien wel één van de mooiste is. Het is de smalle kuststrook tussen Sines in de Alentejo en Burgau in de Algarve. Deze strook langs de zuidwestkust is bijna nergens breder dan 10 km. Hier vindt u de Algarve in haar meest ruige vorm, met ontelbare steile kliffen, intieme strandjes en zandduinen. Een heel ander mooi natuurgebied is het Parque Natural da Ria Formosa. Hier vindt u geen rotspartijen, maar een waddengebied dat bij vloed overstroomt. Dit gebied telt diverse eilandjes die worden bevolkt door diverse kleurrijke vogelsoorten. U kunt het met een boot vanaf bij voorbeeld Faro bezoeken.

[widget id=”enhancedtextwidget-7″]

Cultuur snuiven
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur heeft Portugal ook genoeg te bieden. Breng een bezoek aan fantastische steden zoals Porto en Lissabon. Deze steden moet u echt gezien hebben. In het historische centrum van Porto loopt u door vele eeuwen geschiedenis. Deze oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wilt u het centrum vanuit een ander perspectief zien, beklim dan de Torre dos Clérigos, dit is de hoogste toren in het stadscentrum. De hoofdstad Lissabon is zeker een bezoekje waard. U vindt hier talrijke bezienswaardigheden zoals het Castelo de São Jorge en de Torre de Belém. Vanuit Lissabon kunt u gemakkelijk naar de stad Sintra rijden. Deze stad ligt in een sprookjesachtige omgeving met een flink aantal kastelen, paleizen en parken. Een van de mooiste paleizen is het Parque en Palácio de Monserrate, waar het u zal duizelen van al de pracht en praal. Het paleis heeft veel Moorse invloeden, en biedt tevens een indrukwekkende tropische tuin met palmbonen en rozen. Echt een aanrader! Daarnaast kunt u de stad Évora bezoeken, waar zich een 18 km lang Romeins aquaduct bevindt.

© Pixabay.com

Culinair genieten
Verder kunt u in Portugal genieten van smakelijke maaltijden die worden vergezeld door een heerlijk glas portwijn. Voor zowel vis- als vleesliefhebbers is er genoeg te kiezen van de menukaart. De maaltijd wordt afgerond met een zoet nagerecht, zoals rijstpudding met kaneel of custardpudding met gebrande suiker.

[widget id=”enhancedtextwidget-7″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *