In het centrum van Europa kan je één van de mooiste landen van het continent terugvinden. Zwitserland is een toeristische trekpleister zonder weerga die zowel in de zomer als in de winter hordes toeristen aantrekt. Hoe kan het ook anders in een land dat kan uitpakken met de Alpen, het Meer van Genève en steden als Lausanne, Basel en Lugano? Zwitserland is daarnaast ook een land dat een echte favoriet is om met de auto naartoe te trekken. En dat biedt natuurlijk tal van voordelen tijdens het verblijf. Maar waarop let je nu het beste als je met de auto richting Zwitserland trekt?

© Wikimedia Commons

Met de wagen op reis

Zwitserland heeft kwalitatief een ontzettend hoogwaardig wegennet. Dat betekent dan ook dat de meeste plekken bereikbaar zijn met de auto maar toch is het aangeraden om je goed te informeren op voorhand. Er zijn een aantal steden en regio’s in dit land waar een auto verboden is en je tijdens je verblijf je zult moeten redden met een kabelbaan of een trein. Wat je ook niet mag vergeten: in Zwitserland is er het Autobahnvignet dat je nodig hebt om de snelwegen te mogen gebruiken. Dit dien je voor je Zwitserland binnen gaat aan te kopen en moet in orde zijn want de boetes zijn vrij pittig.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Rijden in de bergen

Autorijden in de bergen is een heel andere manier van rijden dan rijden op het vlakke. Er zijn heel wat toeristen die mee kunnen spreken van een oververhitte motor en slijtage aan de remmen na een passage doorheen de bergen. Komt nog eens bij dat veel paswegen in de winter gesloten zijn waarvoor geen vaste data bestaan. Dit zoek je best op voorhand op. Wat de auto betreft: ga alleen naar Zwitserland met een auto in uitstekende staat. Zorg voor voldoende brandstof en hou de snelheid betrekkelijk laag. Vergeet niet dat in Zwitserland verre van elk dorp een tankstation heeft!

© Pixabay.com

Bezienswaardigheden

Met de auto op reis gaan doe je natuurlijk voornamelijk om vrijheid te hebben tijdens je verblijf op de bestemming in kwestie. Waar kan je dan het beste naartoe trekken om Zwitserland volledig opgenomen te hebben? De Zwitserse Alpen staan uiteraard met stip op één. Deze lenen zich tot wintersporten, bergbeklimmen en natuurwandelingen.

Wil je in Zwitserland toch eens iets anders bekijken dan de bergen? Dan is het meer van Genève de plek om te zijn. Dit 580 km² meer kan je terugvinden in het zuidoosten van Zwitserland op de grens van Frankrijk en Zwitserland tussen de Jura en de Alpen. De uitzichten zijn fenomenaal en de omgeving ademt cultuur en geschiedenis uit. De steden Lausanne en Genève hebben tal van historische bezienswaardigheden, musea en schitterende parken.

Trek je volledig de kaart van cultuur? Dan is Bern een stad om zeker eens te bezoeken. De oude binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat snap je gelijk vanaf je het ziet. Heel wat gebouwen hier dateren uit de middeleeuwen en het spreekt voor zich dat er dan ook heel wat te zien valt.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *