Héérlijk: zon, zee en strand! Of misschien staat u meer te juichen bij het idee aan familie, cultuur en pizza. Wellicht bent u benieuwd naar de geboorteplaats van Julias Caesar, of hoopt u stiekem een glimp op te vangen van de Italiaanse maffia… Wat uw vakantiewens ook is, waarschijnlijk krijgt u geen spijt van dit prachtige Zuid-Europese land. Om Italië te ontdekken hoeft u heus niet te stressen met het altijd-te-late openbaar vervoer, noch hoeft u op een scootertje te springen: met de auto komt u ook overal!

© Wikimedia.org

Adembenemende autorit

Italië heeft een adembenemend natuurlandschap, zeer divers maar overal even prachtig. U kunt bijvoorbeeld in het Noorden uw rit beginnen, waar u uitzicht heeft op de bergtoppen van de dolomieten. In de winter kunt u er heerlijk skiën, terwijl de zomerperiode vraagt om lange wandelingen en ijverige kanotochten. Iets Zuidelijker vindt u de schilderachtige, verkoelende meren: het Comomeer, Lago Maggiore en het Gardameer. Laatstgenoemde is erg groot en is omringd met charmante stadjes en leuke attractieparken. Als u stiekem toch gekomen bent voor zon, zee en strand dan tuft u nog even verder naar de prachtige Adriatische kustlijn. U kunt lekker gaan zwemmen terwijl uw kinderen kastelen bouwen van het goudgele zand.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Knusse accommodatie

Het is niet lastig je in te beelden hoe het oude Italië eruit zou hebben gezien: pittoreske straatjes, smalle doorgangen, gedetailleerde porten en ruïnes: heel historisch. Het echte Italiaanse gevoel krijgt u waarschijnlijk als u in een leuk hostel gaat logeren, of een mooi authentiek hotelletje. Zo eentje met een sierlijk balkonnetje, net groot genoeg om uw kopje koffie ‘s morgens te dringen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een andere vorm van accommodatie, rondom de meren wordt er bijvoorbeeld veel gekampeerd. Maar in de grotere steden bent u waarschijnlijk meer gebaat bij een hotel, centraal gelegen tussen alle bezienswaardigheden.

© Pexels.com

De verleidelijke Italiaanse keuken

Veel mensen zijn met recht gek op de Italiaanse keuken: eenvoudige gerechten, bereid met verse, pure ingrediënten die met voorkeur op een biologische markt zijn ingekocht. In elke streek is de keuken wel een klein beetje anders, maar pizza en pasta zul je overal in alle soorten en maten vinden. Het allerleukste aan de Italiaanse keuken is misschien nog wel de eettraditie: met veel mensen om de tafel, heerlijk bijpraten onder het genot van een goede, stevige rode wijn. Als u zelf gezegend bent met een groot gezin, is dit het ideale moment om eens lekker spelletjes te spelen of te kletsen. Als u met wat minder bent, kunt u wellicht aansluiten bij een Italiaans gezin voor een echte pizza di mami…

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *