Een klein landje met veel bezienswaardigheden
Vanuit Vlaanderen rijd je met de auto in slechts enkele uren naar het Groothertogdom Luxemburg. Dit kleine landje heeft voor de toerist heel wat natuurschoon en bezienswaardigheden in petto. In het noorden van het Groothertogdom ligt een prachtige streek die men de Ösling noemt. De Ösling maakt deel uit van de Ardennen. Bosrijke heuvels en aantrekkelijke rivierdalen wisselen elkaar af. Het zuiden van het land, ook wel Gutland genaamd, is heuvelachtig en meer gericht op de landbouw en de industrie. In dit gedeelte van het land ligt ook de hoofdstad Luxemburg. Het Groothertogdom heeft een uitstekend wegennet en uitgebreide toeristische voorzieningen. Een ideaal land dus om er met de auto naartoe te reizen en er enkele dagen te verblijven. Dat kan in één van de talrijke hotels, vakantiehuisjes, jeugdherbergen, pensions of campings die het land rijk is.

© commons.wikimedia.org

Luxemburg stad: een rijke Europese hoofdstad
Luxemburg stad is bekend als een belangrijk centrum voor de financiële sector. Bovendien zijn in Luxemburg belangrijke instellingen gevestigd van de Europese Unie, waaronder het Europese Hof van Justitie. Maar ook voor de cultureel geïnteresseerde vakantieganger heeft de stad heel wat moois te bieden. De binnenstad telt belangrijke historische verdedigingswerken, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. De beroemde kazematten van de stad vormden een ondergrondse militaire verdedigingsgordel, waarvan de oudste dateren uit 1644. Overige bezienswaardigheden vormen de kathedraal en het arboretum Kirchberg. Ook aan musea heeft de Luxemburgse hoofdstad geen gebrek.

[widget id=”enhancedtextwidget-13″]

Ardense pracht in het noorden
Als je Luxemburg stad hebt bezocht, rijd dan een klein uurtje naar het noorden en je bevindt je te midden van Ardens natuurschoon. Daar liggen ook de bekendste toeristische centra zoals Vianden, Clervaux en Esch-sur-Sûre. Vergeet niet om de verbluffend mooie kastelen van Vianden en Bourscheid te bezoeken. Ook het kasteel van Clervaux, in het noorden van het Groothertogdom, is de moeite waard. Esch-sur-Sûre is één van de mooiste dorpjes van het land. Het dorp wordt omringd door de Sûre terwijl de ruïnes van de burcht hoog boven de huizen uittorenen.

De grens met Duitsland
Het land grenst in het oosten aan Duitsland, waar de grens wordt gevormd door de rivieren Our, Sûre en Moezel. Echternach is een stadje aan de Sûre dat voor de vakantieganger heel wat te bieden heeft, waaronder de basiliek van Echternach, de ruïnes van een Romeinse villa en het abdijmuseum. Bovendien is Echternach de belangrijkste stad in het Mullerthal, een stukje natuurschoon dat zijn weerga niet kent. Het Mullerthal, ook wel Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd, is vooral gekend omwille van de geërodeerde rotsformaties die het gebied kenmerken.

© commons.wikimedia.org

Een verblijf in het Groothertogdom Luxemburg: voor elk wat wils
Het Groothertogdom heeft voor elke vakantieganger voldoende te bieden: cultuur, geschiedenis, natuurpracht, en de gelegenheid om diverse sporten te beoefenen. Met de auto verplaats je je in dit kleine land heel snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Zin in een vakantie dicht bij huis? Kies voor het Groothertogdom Luxemburg!

[widget id=”enhancedtextwidget-13″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *