Oostenrijk is een prachtig land om te ontdekken. De mooie natuur, de gezellige steden, prachtige bergpassen en de vriendelijke bevolking strijden om de eer gezien te worden. En hoe kan je dat beter doen dan per auto? Een hotel is dan een perfecte verblijfsplek, omdat je zo lekker alles kunt bekijken en je niet nog moet nadenken over eten koken of boodschappen doen. Wil je meer zien dan een bepaalde streek, dan is een rondreis door Oostenrijk met de auto echt iets voor jou!

© Wikimedia.commons.org

Met de auto op ontdekking
Het grote voordeel van een autovakantie is de vrijheid die je hebt. Je bepaalt immers zelf wat je wilt zien en hoelang je daar wilt blijven. Wil je gaan wandelen of een andere sport gaan beoefenen? Ook dan is een auto erg makkelijk. Je kunt immers eenvoudig je spullen meenemen en je zou iedere dag een andere wandelroute kunnen uitkiezen. Wat toch de mooiste ervaringen oplevert. Er zijn hotels die speciale ruimtes hebben om je ski’s of fietsen te herbergen. Vanuit je “luie stoel” plan je leuke routes in die je met de auto wilt afleggen om de omgeving te ontdekken. De mooie bergen in, een dagje zwemmen in het meer, bijvoorbeeld de Achensee, op bezoek bij het edelstenenmuseum en misschien is een bezoek aan het kasteel in Kufstein ook wel leuk. Oostenrijk biedt veel natuurschoon. De prachtige Alpen zijn op meerdere manieren te ontdekken. Al rijdend over slingerende bergpassen, met de mountainbike of wandelend: het kan allemaal. Er zijn zelfs ook mogelijkheden om met een paard de bergen in te gaan. Om dan nog maar te zwijgen over de wintersport. En dat kan ook in de zomer op gletsjers zoals de Stubaier gletsjer of de Hintertuxer gletsjer. Met de auto zoek je het allemaal gewoon op!

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

Rondreizen in Oostenrijk

© Wikimedia.commons.org

Je kunt er ook voor kiezen om iedere keer een hotel te reserveren voor bijvoorbeeld twee nachten en daarna weer door te reizen naar een andere streek. Bij rondreizen kan je natuurlijk Wenen niet overslaan. Deze prachtige hoofdstad biedt veel op cultureel gebied en uiteraard kan je de herinnering aan Sisi hier voelen, bijvoorbeeld door een bezoek aan het Sisi-museum. Wenen is natuurlijk ook de stad van de opera! Andere bekende steden die een bezoekje zeker waard zijn, zijn Salzburg en Innsbrück. Ga je liever de natuur in, dan zijn o.a. de Alpen een machtig gebied. Er zijn heel veel wandeltochten te vinden, die variëren van makkelijk tot zeer moeilijk. Je kunt hierbij alles goed bekijken en zo genieten van de prachtige uitzichten en ook ontmoet je zomaar koeien op de alm…Hou je meer van avontuur? Waarom zou je dan geen rondreis maken van mountainbikeroute tot mountainbikeroute? Moe van alle indrukken en wil je even een rustig dagje hebben? Zak neer bij één van de grote meren en ontspan maar. Oostenrijk heeft het allemaal!

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *