Een vakantie in Frankrijk is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan een kasteel. Het hele land is gevuld met prachtige oude burchten, grote familiehuizen en andere indrukwekkende bouwwerken. Tijdens een autovakantie kan je meerdere van deze prachtige kastelen ontdekken. Je kunt ervoor kiezen om elke dag een hotel of camping in de buurt te boeken, zodat je alle tijd hebt om deze bouwwerken te bewonderen. Dit zijn de vijf mooiste kastelen van de Loirestreek.

© commons.wikimedia.org

1. Amboise
Dit sprookjesachtige kasteel vind je vlakbij de stad Tours. Dit is zeker niet het grootste kasteel dat je in de streek kunt zien, maar heeft wel alles wat je van deze bouwwerken zou verwachten. Het kasteel kijkt uit over een grote tuin en je kunt de Loire in de verte zien stromen. Amboise is erg beschadigd geraakt tijdens de Franse revolutie, maar gelukkig is het kasteel in de negentiende eeuw gerenoveerd. De stijl gaat alle kanten op. Sommige ruimtes zijn duidelijk ontworpen met de gotische stijl in gedachten, terwijl andere vertrekken direct uit de renaissance lijken te komen.

2. Chenonceau
Dit is mogelijk een van de beroemdste kastelen die je in de Loirestreek kunt vinden. Het kasteel is gebouwd op de plek waar eerst een oude molen stond en staat vandaag de dag nog steeds bovenop het water. Er zijn talloze Franse edelen geweest die in Chenonceau gewoond hebben. Een van de bekendste is koningin Catharina de’ Medici. De aankomst bij dit kasteel is meteen indrukwekkend. Je loopt namelijk eerst door een groot bosgebied voordat het kasteel in de verte te zien is.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

3. Blois
De stad Blois heeft een eigen kasteel dat voormalig een middeleeuws fort was. Dat betekent dat dit meteen een van de oudste kastelen in de regio is, want het kasteel van Blois werd al in de negende eeuw gebouwd. Door de jaren heen zijn er heel wat aanpassingen gedaan. Lodewijk XII is verantwoordelijk voor het grootste deel van deze veranderingen. De buitenkant van dit gebouw is misschien minder indrukwekkend, maar de binnenkant is ontzettend interessant voor geschiedenisliefhebbers.

© Pixabay.com

4. Chambord
Tijdens je bezoek aan Blois kan je meteen de highlight van de Loire bezoeken: kasteel Chambord. Oorspronkelijk werd dit kasteel gebouwd als een jachtslot voor koning Frans I. Hij stierf voordat Chambord voltooid werd, waardoor het slot bijna meteen verviel. Tachtig jaar later kwam de Zonnekoning Lodewijk XIV een bezoek brengen aan Chambord. Hij zorgde ervoor dat het kasteel weer in ere werd hersteld.

5. Villandry
Vanuit Tours kan je meteen het kasteel Villandry bezoeken. De grote trekpleister van het gebouw is de indrukwekkende tuin. Deze tuinen zijn ingericht in de Renaissance stijl. Vanuit de tuin heb je uitzicht over de heuvel waar Villandry tegenaan is gebouwd. Dit kasteel is ook niet het grootste gebouw in de Loirestreek, maar de rustige omgeving en de indrukwekkende tuinen maken het de moeite waard om Villandry te bezoeken tijdens je autovakantie in Frankrijk.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *