Als je op vakantie gaat naar Frankrijk, vind je op het internet meer dan genoeg informatie over de leuke dingen die je kunt doen, welke hotels en campings geschikt zijn en wat je echt niet mag missen. De Fransen hebben een fantastische cultuur, die op sommige gebieden kan verschillen van die in België. Als je hier een vakantie gaat reserveren is het dus wel zo handig dat je het één en ander weet over de etiquette in dit land. Welke dingen mag je in Frankrijk bijvoorbeeld absoluut niet doen? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Drie kussen of een knuffel geven
Als je mensen begroet in Frankrijk, gebeurt dat over het algemeen met twee kussen, waar in veel andere landen één of drie de gewoonte is. Neem als man nooit het initiatief met de begroeting, maar laat dit aan de vrouw over. Knuffelen is in Frankrijk erg ongebruikelijk en ongewenst. Het is veel te intiem!

Alleen Engels spreken
Met alleen Engels wordt het lastig in Frankrijk. Heel veel Fransen spreken geen Engels. Het is dus aan te raden om er voor te zorgen dat je in ieder geval een paar woordjes Frans spreekt. Als je het probeert, zul je zien dat veel Fransen meteen een stuk meewerkender zijn.

Casual kleding
Natuurlijk als je toerist bent, is het niet vreemd om de stad in casual kleding te verkennen. Als je echter in een restaurant gaat eten of een afspraak hebt met een iemand uit Frankrijk, word er van je verwacht dat je jezelf netjes kleed. Het uiterlijk is voor veel mensen erg belangrijk. Houd hier rekening mee als je besluit te reserveren.

Snel eten
Snel eten is eigenlijk not done in Frankrijk. Over het algemeen krijg je bij een maaltijd kleine porties maar meerdere gangen. Een diner met vijf gangen is niet ongebruikelijk. In de meeste hotels en restaurants is uitgebreid eten meer de norm dan een uitzondering.

Schenk nooit je eigen wijn in!
Wijn is erg belangrijk in Frankrijk. Wanneer je ergens anders eet, schenk dan nooit je eigen wijn in. Laat dit door de ober van het restaurant doen of door de gastheer. Je eigen wijn inschenken kan echt niet in Frankrijk, evenals iets anders dan wijn of water bij de maaltijd drinken. Als je overigens ergens wordt uitgenodigd, is het niet de gewoonte om wijn mee te nemen. Daarmee zou je suggereren dat de gastheer niet over genoeg wijn beschikt.

© Pixabay.com

Wees niet onbeschaafd
Het geldt voor hotels, maar zeker ook voor openbare gelegenheden of gewoon op straat: wees vooral niet te luidruchtig. De Fransen houden van beschaafdheid en het is aan te raden om je hier ook naar te gedragen als je in Frankrijk bent.

Iemands privacy schenden
Wees vooral niet te nieuwsgierig. Fransen zijn namelijk erg gehecht aan hun privacy en zijn niet zo open en direct als bijvoorbeeld Nederlanders. Houd het gereserveerd en vermijd te persoonlijke vragen.

One reactie op “Wat moet je absoluut niet doen in Frankrijk?”

  1. Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, houd er dan rekening mee dat je een aantal items verplicht mee wilt nemen. Denk bijvoorbeeld aan een alcoholtester. We zetten de verplichte producten voor je op een rij. Veiligheidshesje – Het is verplicht een veiligheidshesje in de auto te hebben. De bestuurder is verplicht een veiligheidshesje te dragen bij pech of een ongeval. Het veiligheidshesje moet worden bewaard op een goed bereikbare plaats (niet in de kofferbak). De ANWB adviseert bestuurders voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Veiligheidshesjes moeten binnen Europa voldoen aan de EN471-norm (fluorescerend geel, oranje of rood en voorzien van retro-reflecterende banen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *