Zoek je een heerlijke ontspannen vakantie in Scandinavië? Denk dan eens aan Oslo. De hoofdstad van Noorwegen is gelegen aan het Oslofjord in het zuiden van het land en heeft ongeveer een haf miljoen inwoners. Behalve rust, ruimte en natuur worden er in de zomermaanden diverse evenementen gehouden in Oslo.

© commons.wikimedia.org

Autovakantie
Noorwegen leent zich uitstekend voor een autovakantie. De natuur is werkelijk adembenemend in Noorwegen en er is relatief weinig verkeer op de weg in dit dunbevolkte land. De hoofdstad Oslo is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Het beeldenpark van Gustav Vigeland is een kijkje meer dan waard, evenals het winkelcentrum Aker Brygge. Het Munch- museum, het nieuwe operagebouw of het prachtige uitzicht bij de springschans Holmenkollen zijn ook trekpleisters van formaat.

Overnachten
Welke accommodatie je ook zoekt, je vindt hem in Oslo. Er zijn diverse soorten hotels te boeken in Oslo. Of je nu gaat voor een toeristen-, middenklasse-, luxe of zakenhotel. Oslo kent ze allemaal. Tevens zijn alle hotels op diverse plekken in de stad gelegen, bijvoorbeeld bij het centrum of bij een vliegveld. Overnacht je liever op een camping? Ook dat is mogelijk in Noorwegen. Er zijn diverse campings aan de rand van Oslo te vinden. Bed & breakfast zijn er uiteraard ook te vinden in de Noorse hoofdstad.

Muziekfestivals
Oslo kent diverse grote muziekfestivals in de zomer. Norwegian Wood is een rock- popfestival in de maand juni met voornamelijk bekende Scandinavische artiesten. Het Øya festival vindt plaats in augustus. Dit festival kent ook grote artiesten, maar richt zich iets meer op de jongere concertbezoeker. In augustus vindt eveneens het Oslo Jazzfestival plaats. Dit evenement duurt zes dagen en kent een keur van jazzartiesten. Het Oslo Kamermuziek Festival duurt nog langer: tien dagen lang kun je aan het eind van augustus genieten van kamermuziek. De concerten met internationale top artiesten vinden plaats in de verschillende concertgebouwen van de stad. Houd je meer van klassieke muziek? Ga dan in juni naar het Grieg Festival. Dit is een hommage aan de grootste componist die Noorwegen ooit heeft voort gebracht: Edward Grieg.

Sportieve evenementen
Eén van de grootste zeilwedstrijden van Europa: de Faerder Regatta doet deze zomer ook de haven van Oslo aan. In juni kun je genieten van het prachtige aanzicht van meer dan honderd zeilboten in het Oslofjord. Eveneens in juni vinden de Bislettgames plaats in Oslo. Dit is een internationaal atletiekevenement. Houd je van voetbal? In juli en augustus vindt de Norway Cup plaats: een toernooi voor jeugdige voetballertjes. Er komen ruim zestienhonderd teams, met in totaal meer dan dertigduizend spelers, in actie.

© commons.wikimedia.org

Theater- en Filmfestivals
Nieuw in Oslo is het Haddadagene Theater Festival. Negenentwintig theatergroepen uit heel Noorwegen komen in Oslo samen om optredens te verzorgen. Zij geven voorstellingen op diverse podia door de hele stad. Het festival vindt plaats in juni en duurt negen dagen. Het Oslo Pix filmfestival wordt voor de eerste keer georganiseerd. Tijdens het vijf dagen durende festival in juni worden meer dan zestig (korte) films en documentaires vertoond uit Europa en Noord Amerika. Dan is er in juni en juli de Oslo Pride: Noorwegens grootste festival voor homo’s en lesbiennes. Het festival bestaat uit concerten, exposities, shows, films en feesten. Het festival vindt plaats in het centrum van Oslo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *