Ierland is zo een van die bestemmingen die zich uitstekend leent voor een autovakantie. Een roadtrip boeken is erg makkelijk en laat je toe om de beste plaatsen van Ierland te ontdekken. Dit mag je alvast niet missen wanneer je naar Ierland reist.

© commons.wikimedia.org

1. Cliffs of Moher
Een autovakantie in Ierland zonder een bezoek aan de Cliffs of Moher is ondenkbaar. De wereldberoemde kliffen in het westen van Ierland zijn de topattractie van het land en dé topbestemming voor vogelspotters. Op de kliffen leven grote vogelkolonies waaronder de papegaaiduiker.

2. Ring of Kerry
De Wild Atlantic Way staat bekend als één van de mooiste autoroutes ter wereld. Maar met een lengte van zo’n 3000 kilometer is het misschien net iets te lang om de afstand in één vakantie af te leggen. Eén van de mooiste stukken echter is de Ring of Kerry, een lus langs het schiereiland Inveragh, die je enkele van de mooiste panorama’s van Ierland bezorgt.

3. Dingle
Het zuidwesten van Ierland kenmerkt zich door de vele schiereilanden die tot de mooiste plaatsen van het land behoren. Dingle is daar één van. De vele stranden en zeegrotten zorgen dat deze kuststroken door vele reizigers worden bezocht. Daarnaast kan je ook in Dingle Harbour dolfijnen gaan spotten of gaan wandelen in de bergen.

4. Dublin
Dublin is vaak de eerste kennismaking met Ierland. Ee cultureel bezoek aan het land kan niet zonder een bezoek aan de Guiness Storehouse, de voormalige brouwerij van een van de beroemdste bieren ter wereld. Om je kennis in de praktijk om te zetten, spendeer je het best een avond in een traditionele Ierse pub waar de live muziek je meteen in de stemming brengt.

5. Killarney NP
Wie de Ring of Kerry rijdt met de wagen passeert sowieso door het Killarney National Park. Het nationale park typeert zich door de bergen, bossen en meren zoals Lough Leane en Muckross Lake. Dit stukje natuur is tevens de plaats waar Ross Castle zich bevindt, een van Ierland’s meest gerenommeerde kastelen.

© commons.wikimedia.org

6. Blarney Castle
Reizigers die Blarney Castle bezoeken hebben meestal maar één doel: de Blarney stone kussen. Volgens de legende wordt de persoon die de steen kust, gezegend met de kunst van het vleien en welsprekendheid. Toch zijn de tuinen rondom het kasteel enorm de moeite om een namiddag in te vertoeven.

7. Rock of Cashel
Dit zestig meter hoog op een heuvel liggende ruïne van een kasteel, gelegen in het stadje Cashel is een ware toeristische trekpleister. Ierland is gekend voor zijn kastelen maar de Rock of Cashel is nog in uitzonderlijk goede staat. Tevens is het ook de locatie waar het originele Cross of Saint Patrick zou gelegen zijn.

8. Skellig Michael
Dit eiland die voor de kust van het schiereiland Iveragh is gelegen, is een trekpleister voor heel wat daguitstappen met de boot. Toeristen komen hier om de restanten van een oud klooster te bezichtigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *