Als je op vakantie gaat naar Schotland, kun je natuurlijk in één van de vele hotels verblijven. Wanneer je liever dichter bij de natuur bent en op zoek bent naar meer vrijheid is het ook een optie om te kamperen. Je hoeft op de meeste campings in Schotland namelijk niet te reserveren en het is op veel plaatsen ook nog mogelijk om wild te kamperen. Slaap midden in de natuur en leer Schotland van binnen uit kennen door te gaan kamperen in dit bijzondere land. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste plekken om te kamperen in Schotland?

© Pixabay.com

Schotse Hooglanden
Je vindt op internet meer dan genoeg informatie over hotels in Schotland, maar over kamperen kun je heel wat minder vinden. Vast staat in ieder geval de de Schotse Hooglanden verreweg het meest populair zijn onder kampeerders. Je kunt kiezen uit tal van mooie campings. Hoewel het lang niet altijd noodzakelijk is, kun je voor de zekerheid vooraf een plaatsje op de camping reserveren. Met de camping als uitvalsbasis kun je prachtige dagtripjes maken naar bezienswaardigheden in de omgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Glencoe, de mooiste vallei van heel Schotland of Ben Nevis, de hoogste berg van het land.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Loch Lomond
Een andere leuke locatie om te kamperen is Loch Lomond. Hoewel je hier verschillende hotels hebt, zijn er ook prachtige campings waar je kunt verblijven. Maak tochtjes over dit bijzondere meer of bezoek een whisky-distilleerderij waarbij je uiteraard ook even moet proeven. Verder is het Nationaal Park Loch Lomond uitstekend geschikt om te wandelen en te fietsen en ligt Glasgow niet ver weg!

Kun je er ook wild kamperen?
De meeste mensen kiezen uiteraard voor de meest veilige route en reserveren vooraf een camping op een mooie locatie in Schotland. Daar is natuurlijk niets mis mee. De echte avonturiers kiezen echter liever voor wild kamperen. Dat is natuurlijk stukken rustiger en je gaat in dat geval echt helemaal terug naar de basis. Helaas mag je lang niet overal op de wereld wild kamperen. In Schotland is dat echter wél toegestaan en daar kun je natuurlijk optimaal van profiteren. Plaats je tent of caravan midden in de natuur en geniet van al het mooist dat Schotland te bieden heeft. Let er wel op dat er vaak een grondeigenaar is. Het is wel zo netjes om eerst even te vragen of je op zijn of haar grond mag overnachten. In de meeste gevallen mag dit trouwens gewoon. Overigens is er nog iets waar je op moet letten. In officiële Nationale Parken mag je namelijk niet wild kamperen. Als je alle nauwkeurige informatie wil rondom het wild kamperen in Schotland, kun je de ‘Scottish outdoor access code’ raadplegen.

© Pixabay.com

Hoe kom je in Schotland?
Leuk en aardig natuurlijk, maar hoe kom je met je caravan in Schotland? De snelste wijze is om met de ferry van IJmuiden naar Newcastle te gaan. Je kunt gewoon met je caravan of camper aan boord gaan!

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *