Ga je ook wel eens een weekendje weg in eigen land? Dan ben je lang niet de enige. Meer dan de helft van de Belgen overnacht namelijk wel eens in één van de vele hotels die in ons eigen land te vinden zijn. Op die wijze kun je ook eens een andere stad bekijken. Naast historische en culturele bezienswaardigheden is er tijdens zo’n uitje natuurlijk altijd tijd voor een heerlijk kopje koffie. Verspreid over heel Vlaanderen vind je fantastische koffiebars. Hieronder wordt een top acht weergeven.

© Pexels.com

Caffènation
De meeste Vlaamse koffieliefhebbers zullen Caffènation al kennen. Deze koffiebar bestaat namelijk al sinds 2003 en is uitgegroeid tot een begrip. Als je op zoek bent naar de perfecte koffiebeleving, ben je bij deze koffiebar in Antwerpen aan het juiste adres. Caffènation beschikt over een eigen branderij en kan daarom ontzettend veel huis gebrande originebonen aanbieden.

Normo
Niet ver van het centrum, op een plaats waar zich veel hotels bevinden, dringt de geur van koffie je neus binnen als je langs Normo loopt. Er wordt gebruik gemaakt van een industriële koffiebrander die je in de hoek van het pand kunt zien staan. Vooral de liefhebbers van slow coffee zullen het hier fantastisch vinden.

Superette
Als je een weekendje weg bent in Gent, moet je de Superette eigenlijk bezocht hebben. Het is namelijk één van de weinige adresjes ter wereld waar je prima kunt ontbijten of lunchen én tegelijkertijd erg goede koffie kunt drinken.

Or
Or was één van de eerste koffiebars in België toen in 2001 de deuren open gingen. Het begon met een koffiebranderij en liep uiteindelijk uit op een landelijke keten. Je vindt namelijk koffiebars van Or in Gent, Brussel en Etterbeek. Misschien handig om te weten: tijdens de feestdagen is Or standaard gesloten.

Kolonel Koffie
Midden in een gezellige volksbuurt van Antwerpen vinden we espressobar Kolonel koffie. Je kunt hier heerlijk op je gemakje zitten en genieten van haast perfecte espressobereidingen. Ook kun je er heerlijke ambachtelijke gebakjes bij bestellen.

© Pexels.com

Gustaf
Misschien wel één van de kleinste koffiebars in heel Vlaanderen, maar zeker het vermelden waard. Ver weg van alle drukte en hotels in Gent word je in koffiebar Gustaf uitgebreid en persoonlijk geholpen. Je drinkt hier fantastische koffie en de uitbater maakt nog ouderwets tijd voor zijn klanten.

Noir
Hoewel Leuven een studentenstad is, vind je er niet veel koffiebars. Noir is één van en je kunt er heerlijke koffie (en taart!) krijgen.

Vero Caffè
Weekendje weg naar Brugge? Bezoek dan Vero Caffè. Je kunt hier gegarandeerd de beste cappuccino van heel Brugge drinken. En dat midden in het centrum!

Viva Sara
Viva Sara beschikt over een enorm pand waar je kunt kiezen uit vele soorten koffie. Het pand is trouwens enorm leuk aangekleed met talloze koffie-attributen. Het is namelijk niet alleen een koffiebar maar ook nog eens een museum waar je alles kunt leren over het zwarte goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *