Op vakantie in eigen land? Met Antwerpen, Brussel, Brugge, Mechelen en Gent hebben we vijf fantastische kunststeden om te bezoeken. We zetten deze laatste hier in de kijker.  Gent is een grote stad met zo’n 250.000 inwoners en daarmee de op één na grootste stad van heel België. Hieronder worden de hoogtepunten van een weekendje Gent besproken.

© commons.wikimedia.org

Historische binnenstad
Gent heeft een fantastische binnenstad. Niet voor niets wordt dit historische gedeelte van de stad ook wel het ‘Manhattan van Gent’ genoemd. Je vindt hier verschillende historische gebouwen waaronder de drie torens van de Gentse torenrij: de Sint-Niklaaskerk, Sint-Baafskathedraal en de Belforttoren. Je vindt in het historische centrum overigens ook diverse hotels. Als je hier verblijf, ben je eigenlijk dichtbij alle hoogtepunten van de stad.

Proef 250 biersoorten!
Wanneer je houdt van ontspannen op een terrasje zitten en graag geniet van een bijzonder biertje, is een auto trip naar Gent ideaal. Er zijn echt ontzettend veel verschillende terrasjes in de stad te vinden. Je kunt natuurlijk niet in België zijn geweest zonder te proeven van de vele biersoorten in Gent. In totaal zijn er meer dan 250 verschillende biersoorten te proeven. Meerdere cafés en terrasjes hebben een bijzondere bierkaart waar je veel van deze biersoorten op kunt vinden.

Culturele hoogtepunten
Voor de cultuurliefhebbers is verveling er niet bij in Gent. Het is aan te raden om tijdens je trip een mis te bezoeken in één van de vele kathedralen. Op die wijze krijg je echt de authentieke sfeer van deze gebouwen mee. Ook een bezoek aan kasteel Gravensteen is een aanrader. Je kunt het kasteel in zijn gehele bezichtigen en wanneer je bovenop staat heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je prachtige foto’s maken. Uiteraard zijn er ook diverse musea te vinden in de stad. Het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst én het Museum voor Schone Kunsten kun je tijdens jouw bezoek aan Gent eigenlijk niet overslaan.

© commons.wikimedia.org

Bezoek eens een markt
Er zijn in Gent verschillende markten die je kunt bezoeken. De meest populaire is de Vrijdagsmarkt die elke vrijdag wordt gehouden op één van de oudste pleinen van de stad. Opvallend is dat op dit plein vroeger ook de terechtstellingen plaats vonden. Op dit historische plein kun je nu heerlijk rondstruinen en de meest bijzondere lokale producten aanschaffen. Een andere tip tijdens je verblijf in Gent is een boottocht door de stad waarbij je de meest bijzondere plekjes vanaf het water te zien krijgt.

Hotels
Natuurlijk wil je tijdens je verblijf in een goed hotel overnachten. Gelukkig zijn er meer dan genoeg hotels te vinden in Gent, zowel in het centrum als net buiten de stad gelegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *