Italië is één van de populairste vakantielanden ter wereld en trekt dan ook jaarlijks miljoenen bezoekers. Vanuit onze streek is het ook niet ongewoon om heel wat mensen met de wagen of de caravan te zien vertrekken richting de laars van Europa. Het land is dan ook perfect geschikt voor een autovakantie. Niet te ver, overal wel leuke hotels terug te vinden en een prachtige route richting bestemming. De meeste mensen die vanuit België vertrekken nemen daarbij de bekende autostrada A10 A12 langs de Italiaanse Rivièra. Voor de volledige ervaring kan je echter beter deze weg vermijden en voor een echte bergroute opteren.

© commons.wikimedia.org

Van historisch belang
Achter San Remo kan je het prachtige binnenland van de streek terugvinden met de valleien Armea en Crosia. Daarbij vind je tal van middeleeuwse dorpen terug zoals Apricale, Baiardo en Ceriana. Tijdens je trip richting het zuiden kan je bijvoorbeeld de SP59 bergweg terugvinden tussen Bordighera en Ventimigla. De weg loopt langs tal van wijngaarden en olijfboomgaarden. Wat betekent dat voor jou? Dat je best jouw fototoestel in de aanslag kunt houden. Je zult een stukje langer onderweg zijn dan via de autostrada maar wel heel wat meer zien ondertussen.

Wat te doen aan de Italiaanse Rivièra?

Even verpozen op het strand
De kust van de Italiaanse Rivièra is niet voor niets één van de meest populaire kustgebieden van de Italianen zelf. Je zult hier dan ook heel wat Italianen uit grote steden als Milaan en Turijn terugvinden die een eigen vakantieappartement hebben. In Augustus is het strand van de Italiaanse Rivièra dan ook behoorlijk druk maar wel bijzonder authentiek. Je kunt de echte Italianen hier dan ook op hun typische manier vakantie zien vieren. De hele familie erbij, gaan zwemmen, een parasol meenemen op het strand en vooral veel eten en praten niet vergeten. Wil je een echte Italiaan nadoen? Kleed je dan om voor je richting hotel trekt want een authentieke Italiaan die gaat niet in zijn zwembroek door de straten stappen.

© Flickr.com

Even langs Frankrijk
Op slechts een steenworp van de Italiaanse grens kan je hier Monaco en enkele van de knapste Franse steden terugvinden. Wat dacht je van een dagje Nice dat met zijn oude centrum en prachtige winkels heel wat te bieden heeft. Flaneer lekker langs de boulevard of het indrukwekkende strand en geniet aan het einde van de dag van een fantastische maaltijd in één van de vele toprestaurants. Nice is niet voor niets al op zichzelf een ontzettend populaire vakantieplaats.

Een roadtrip!
De Italiaanse kust die smeekt gewoon om een roadtrip. De Ligurische kust strekt zich uit van de grens met Frankrijk tot aan het plaatsje La Spezia en is bij uitstek geschikt om met de wagen te verkennen. Ruiger dan Toscane en met een typisch Italiaanse keuken is de hele streek tussen Genua en La Spezia iets wat je mee moet maken. De wereldberoemde Cinque Terre zijn slechts enkele van de vele steden en gemeenten die hier de moeite waard zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *