Kroatië is een toeristische trekpleister die de laatste jaren en zelfs decennia aan een stevige opgang bezig is. De ligging aan de prachtige Adriatische kust zal hier zeker en vast heel wat mee te maken hebben. Bovendien kunnen weinig landen uitpakken met een indrukwekkender historisch erfgoed dan Kroatië. Bijzonder leuk is ook dat het land eigenlijk helemaal niet zo groot is: ideaal voor een autovakantie als je op voorhand jouw verblijfplaatsen hebt kunnen boeken dus! Maar wat zijn nu de mooiste stranden van dit adembenemende land?

© Flickr.com

1. Zlatni Rat
Zlatni Rat is een prachtig strand vlakbij het interessante plekje Bol en is eigenlijk een landtong die 500 meter de zee in loopt. Dat geeft een bijzondere sfeer die je zeker en vast eens mee moet maken. Zlatni Rat is ook een populaire locatie onder windsurfers: vergeet ook niet de rotsachtige kliffen om het strand in je op te nemen!

2. Pakleni Islands
Het bekende stadje Hvar komt uiteindelijk uit op de eilanden van Pakleni. Dit is een eilandengroep van zo’n 21 eilanden die genieten van helder water, pittoreske meertjes en schitterende stranden. Boek op één van de eilanden een luxe appartement of bungalow en huur een watertaxi. Zo ontdek je de eilanden op een unieke manier!

3. Lokrum Island
Op goed tien minuten van de bekende stad Dubrovnik kan je Lokrum Island terugvinden. Dit groene en adembenemende eiland is niet voor niets een populaire uitstap in de streek. Zwemmen, zonnebaden, ruïnes gaan bekijken of wandelen doorheen de indrukwekkende botanische tuin: aan jou de keuze. Let wel op: overnachtingen vallen er niet te boeken op het eiland.

© commons.wikimedia.org

4. Brela
Brela is één van de meer chique locaties in Kroatië maar heeft daarnaast ook een strand dat je mee moet maken. Gelegen aan de Dalmatische kust met een lengte van maar liefst zes kilometer is het strand van Brela een aanrader. Helder water, groene bossen en een prachtige zonsondergang. Vergeet ook geen drankje in één van lokale bars!

5. Lopar
Lopar is een kustplaats waar je sowieo wel terug zult komen. Bovendien is het strand van Lopar eigenlijk nog relatief rustig: enkel tijdens het hoogseizoen zal je hier echt veel beweging terug kunnen vinden. De zee is er niet te diep wat het strand ideaal geschikt maakt voor kinderen. Lopar telt een strand of twintig maar het populairste? Dat moet wel Paradise Beach zijn.

6. Bačvice
Split is de badplaats bij uitstek in Kroatië en kan genieten van een heerlijke beachvibe. Bačvice is daarbij de plek die je niet mag missen. Waar de natuur het hoogtepunt is bij de andere stranden van Kroatië is het hier vooral de unieke sfeer die niet te missen is. Hip, trendy en cool!

7. Susak
Susak is een onbewoond eiland dat quasi puur uit zand bestaat en gemakkelijk met de ferry bereikbaar is. Het strand is één van de weinige zandstranden van het land en kijkt uit over de baai. Veel mensen moet je hier niet verwachten en dat is er zo heerlijk aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *