Jarenlang was Luxemburg voor ons niet meer dan het land waar we doorheen reden als we op vakantie gingen. Vooral tijdens vakanties in het zuiden van Europa was Luxemburg regelmatig de plaats waar we koffie gingen drinken en (goedkoop) tankten. Toen ik echter toevallig een keer op een online brochure stuitte, zag ik dat er in het land zelf ook ontzettend veel te zien en te beleven valt. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat we een vakantie boekten in Luxemburg en het was zonder twijfel een ontzettend bijzondere vakantie. Terwijl je niet eens zo ver van huis vandaan bent!

© commons.wikimedia.org

Prima hotels
Persoonlijk vind ik een hotel erg belangrijk wanneer ik op vakantie ga. Allereerst wil je natuurlijk goed en lekker kunnen slapen. Daarnaast heb ik echter ook graag wat luxe en houd ik van extra voorzieningen. Bovendien vind ik het ook wel zo fijn als het hotel waar ik verblijf op een centrale locatie ligt, zodat je niet bij elk bezoek aan een bezienswaardigheid de auto of taxi moet pakken. Dat is overigens ook de reden dat ik vrijwel altijd via Tui boek en dat deed ik ook deze keer weer. Opnieuw werd ik niet teleurgesteld aangezien er keuze genoeg was aan hotels in Luxemburg. Het fijne van Tui is dat je via de zoekfilters een hotel uit kunt zoeken dat perfect bij jou en jouw reisgezelschap past. Je zoekt simpelweg met voorzieningen als zoekcriteria en zelfs de locatie van het hotel kun je daarin meenemen. Het systeem van Tui filtert dan automatisch de beste opties voor jou eruit.

Bezienswaardigheden Luxemburg
Vanuit Luxemburg stad ben je met de auto eigenlijk zo in het dal van de Eisch, waar vooral de liefhebbers van cultuur en historie een fantastische tijd beleven. Hier vind je namelijk zeven verschillende kastelen waarvan de oudste uit de 13e eeuw stamt. Je kunt de kastelen per auto, maar ook met de fiets of wandelend bezoeken. Ga op woensdag of zaterdag ook zeker even langs Place Guillaume II. Op dit plein midden in de stad wordt namelijk op die dagen een markt georganiseerd. Ook de bisschoppelijke kerk van Luxemburg is zeker de moeite van een bezoek waard. Deze kathedraal werd gebouwd in het begin van de zeventiende eeuw en is zowel aan de buitenkant als de binnenkant prachtig. Als muziekliefhebber ben je in het Philharmonie op de juiste plaats. In dit bijzondere en architectonische gebouw worden met grote regelmaat muzikale evenementen en optredens georganiseerd. Wanneer je nog tijd over hebt, kun je ook het Grand Ducal Palace in het zuiden van het land bezoeken. Dit is de officiële woning van de Groothertog dat halverwege de zestiende eeuw in gebruik werd genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *