Een bezoek aan Zwitserland betekent keuzes maken. Dat is op zich al moeilijk genoeg, maar hier is zoveel te zien en te beleven dat het extra moeilijk is.

© Pixabay.com

Op weg
De beste manier om Zwitserland echt te leren kennen, is een vakantie met de auto. Dat biedt alle gelegenheid om een prachtig verblijf te creëren. Voor veel vakantiegangers is de aanwezigheid van water, bergen, natuur of mooie steden een voorwaarde. In Zwitserland vindt u dit allemaal. Neem de stad Zurich aan het gelijknamige meer. De stad zelf biedt u, naast een historisch centrum, een pure wellness belevenis. Wanneer u een bezoek aan het Termalbad & Spa, kunt u genieten van zowel pure wellness als heerlijk zwemmen. Dit resort was ooit een brouwerij en is in een berg gebouwd. Met name het spectaculaire buitenbad, dat het hele jaar geopend is, is een bezoek waard. Maar er is meer, want u kunt zwemmend ontbijten, een meditatiebad nemen of vanuit het water genieten van de midzomernacht.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Genève
Reist u liever naar Genève, aan het Lac Leman? Geen probleem, want ook hier staat waterpret hoog in het vaandel. Zeker voor jongeren zeer geschikt is het aquapark Le Bouveret. Hier vindt u grotten, watervallen, golfslagbaden en spelonken. Het park ligt in Le Bouveret, in het kanton Wallis, niet ver van Genève. De stad zelf biedt u een mooie oude binnenstad, u kunt een bezoek brengen aan de hier gevestigde verenigde Naties, of u kiest voor een dagtrip door de schitterende Jura naar Frankrijk.

© commons.wikimedia.org

Bezienswaardigheden
Zwitserland heeft veel te bieden en het is moeilijk hoogtepunten te noemen. Een autovakantie boeken, betekent dat u meer kunt ervaren. Doe bijvoorbeeld een route van Zurich naar Genève en bezoek deze top 5 aan bezienswaardigheden:

  • Het Dak van Europa
    Zo wordt de Jungfraujoch in de volksmond genoemd. Vanuit Zurich is dit een dagtrip, die u naar het hoogst gelegen treinstation van Europa voert. De Jungfraujoch maakt deel uit van het Unesco werelderfgoed.
  • Voor de liefhebber van historische binnensteden is Bern zeker aan te bevelen. Bern word beschouwd als de officiële hoofdstad van Zwitserland. Deze mooie stad heeft een oud centrum dat op de lijst van het Unesco werelderfgoed vermeld staat.
  • Op weg naar Genève kunt u Montreux aandoen. Deze wereldberoemde stad, waar de jetset verblijft, ligt direct aan het meer van Genève (officieel Lac Leman). Hier schreef Deep Purple het beroemde “Smoke under water”.
  • Vanuit Genève kunt u naar de twee mondaine skiresorts Crans Montana en Saas Fee. Bent u lid van Touring Wegenhulp en mocht u de kabelbaan naar de gletsjer nemen, vraag dan of u korting kunt krijgen. Het kan lonen.
  • Er wordt beweerd dat u niet in Genève geweest bent als u geen boottocht op het meer gemaakt hebt. Het uitzicht vanaf de boot is indrukwekkend. Overigens geldt dit laatste ook voor een boottocht op het meer van Zurich, dat eveneens in een schitterend landschap ligt.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *