Dublin is een geweldige bestemming voor iedere soort reiziger, ideaal voor een stop tijdens je autovakantie in Ierland. Aan cultuur, speciaal bier, architectuur en goede hotels is absoluut geen gebrek. Breng een bezoek aan de lokale pub, drink er een ambachtelijk glaasje bier en luister naar de verhalen van de locals. Dublin is meerdere malen gebombardeerd tot meest vriendelijke stad van Europa, dus dat zegt wel genoeg! Daarnaast zijn er in het Ierse Dublin ook prachtige tuinen, spetterende festivals en gezellige koffiezaakjes. Herken de bewaard gebleven middeleeuwse elementen in de stad, krik je kennis over de Vikingen op en laat je betoveren door al het andere moois dat deze stad te bieden heeft. In deze blog lees je over een aantal uitstekende hotspots in Dublin. Laat je inspireren!

© commons.wikimedia.org

Pintjes bij Kehoe’s
Wie naar Dublin gekomen is voor een heerlijk koude pint Guinness moet ongetwijfeld langsgaan bij Kehoe’s. Dit is een typisch Iers café met zeer vriendelijk personeel waar je glas precies op het juiste moment weer bijgevuld wordt. De houten entourage van Kehoe’s is werkelijk fenomenaal en zorgt voor een ongekende sfeer. Zeker ’s avonds is het er knus, gezellig en heeft iedereen plezier!

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Ontdek Dublin Castle
Dublin Castle is niet zomaar een kasteel. Het is zeker geen traditioneel kasteel zoals je ze vaker ziet. Zo is er geen omringende gracht en geen ophaalbrug waarmee vroegere vijanden geweerd konden worden. Het kasteel is eerder een prachtig 18de eeuws bestuursgebouw in middeleeuwse setting. Vandaag de dag worden er belangrijke diplomaten en functionarissen ontvangen in het kasteel en wordt er af en toe een concert georganiseerd. Tegen betaling kun je het kasteel binnengaan, maar rondom het kasteel kun je kosteloos genieten van zijn geweldige aanzicht en het binnenhof.

© Pixabay.com

Kuier wat rond bij het vredige Trinity College
De zondagmorgen is de het perfecte moment om een wandeling te maken op de campus van Trinity College. De studenten zijn dan nog in diepe slaap, waardoor je in alle rust de pracht van de universiteit kunt waarnemen. Op deze bijzondere plek treed je in de voetsporen van verschillende genieën zoals Oscar Wilde en Samuel Beckett. Tussen de gebouwen liggen er adembenemende tuinen waar je even kunt genieten van het zonnetje. Overdag kun je meedoen aan een rondleiding die gegeven wordt door studenten. Alleen zij kunnen je met ongeremd enthousiasme overtellen over alle ins en outs van Trinity College!

Proef allerhande zeevruchten bij Aqua
Aangezien Dublin aan het water ligt, kan het niet anders dan dat er zeevruchten op de menukaart staan. Bij Aqua heb je de keuze uit diverse soorten vis en schaal- en schelpdieren. Laat je bijvoorbeeld verrassen door een stukje tong, gebakken zeebaars en gefrituurde platvis! Je zult zien dat een tripje naar Dublin nog behoorlijk exotisch kan zijn. Aqua heeft een knusse bar en nette eetzaal waar af en toe ook nog live jazzmuziek te horen is! Nadat je uitstekend gegeten hebt, kun je nog een mooie wandeling maken door het havengebied waar restaurant Aqua gevestigd is. In de harbour van Dublin bevinden zich overigens veel comfortabele hotels. De haven is een perfecte locatie voor een pitstop tijdens je autovakantie!

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *