Tot voor een paar jaar was iemand die op vakantie ging naar een stad als Kopenhagen een uitzondering. Vandaag de dag kan je dat echter niet meer zeggen. Het aantal autovakanties richting de Deense hoofdstad is simpelweg explosief gestegen en meer en meer mensen boeken een citytrip naar deze charmante stad. Hoe komt dat? Het zal er vast mee te maken hebben dat Kopenhagen als geen andere stad zich leent tot een citytrip.

© commons.wikimedia.org

De troeven van Kopenhagen
Kopenhagen heeft heel wat troeven om mensen te verleiden tot een vakantie er naartoe. Het historische centrum van de stad zal zeker de moeite waard gevonden worden door iedereen die graag wat geschiedenis leert op reis. De natuurliefhebber kan dan weer met open mond staren naar de meren die bij Kopenhagen zijn aangelegd en natuurlijk de zee van Øresund. De stad is ook uiterst aangenaam om in rond te fietsen, heeft tal van kleurrijke koninklijke paleizen, heuse pretparken en heel wat modern design. Het Designmuseum Danmark en het Louisiana Museum of Modern Art mag je zeker niet missen.

Het eten
Kopenhagen is een stad die grenst aan de zee. Dat betekent vanzelfsprekend ook dat het een stad is met een rijke culinaire traditie wat visgerechten betreft. Het is dan ook niet toevallig dat het wereldberoemde Noma van René Redzepi hier te vinden is. Noma is echter niet het enige restaurant van wereldklasse in Kopenhagen. Lekker eten kan je hier zeker doen.

Te doen in Kopenhagen
De locatie bij het water is de laatste decennia terug een echt mikpunt van het toerisme bij de stad. Een must do in Kopenhagen is dan ook een wandeling van de nieuwe concerthal, Zwarte diamant genaamd, tot het wereldberoemde standbeeld van Hans Christian Andersen’s kleine zeemeermin. Ook het Opera huis en de Marmeren kerk kan je op deze route tegen komen en die zijn de moeite waard.

© commons.wikimedia.org

Een uitkijkpunt
Een andere must do in Kopenhagen is even de hoogte op zoeken. Er zijn twee manieren om dit te doen. In de eerste plaats kan je opteren voor een wandeling naar de top van de 17de eeuwse Rundetårn in het centrum van de stad. Vanaf hier kan je de botanische tuinen in vol ornaat zien, overzie je de winkelstraat en heb je een uniek zicht op het Rosenberg kasteel. De tweede optie is Vor Freisers Kirke die, zoals de naam al een beetje weggeeft, een kerk is. Het uitzicht hier is vooral gecentreerd op het deel van Kopenhagen dat minder aan bod komt. Het biedt een begrip van de stad die verder gaat dan de paleizen, hippe restaurants en design huizen.

Nog een kleine tip
Het Assistens Kirkegård kerkhof met een bezoekje vereren is een echte must voor wie fan is van Hans Christian Andersen of de filosoof Søren Kirkegård. Beide heren liggen hier niet alleen begraven maar bovendien is het kerkhof zelf echt prachtig. Niet voor niets is het eerder een park geworden voor de lokale bevolking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *