Met de auto op vakantie gaan, heeft heel wat voordelen omwille van de vrijheid die het je geeft en de kans om locaties te ontdekken waar je anders als toerist nooit zou geraken. Dat is dan ook het geval in Portugal waar je tussen de bekende steden Porto en Lissabon heel wat kunt ontdekken als je opteert voor een autovakantie. Let daarbij wel op dat Portugal een land is met uitgesproken kleine straatjes wat het wel lastig maakt om met een al te grote wagen de trip te ondernemen.

© Tui.be

De Douro vallei
De Douro vallei is een prachtige vallei vol kronkelende wegen en indrukwekkende afgronden. In de vallei kan je heel wat wijngaarden terugvinden en tal van bezienswaardigheden maar helaas niet op wandelafstand. En een hotel hier boeken is ook niet altijd een sinecure. De ideale oplossing daarvoor is dan ook de wagen van stal halen en twee vliegen in één klap slaan.

Costa Nova
De Costa Nova staat bekend om zijn gestreepte huisjes en is de kuststreek van de regio. Trek dan ook een aantal dagen uit om even lekker te relaxen aan het strand en te genieten van de lekkere wijnen die er te vinden zijn. Het plekje Mira is daarbij ook een echte aanrader: zeker op gastronomisch vlak!

Coimbra
De volgende stop? Dat moet wel de grootste studentenstad van Portugal zijn. Coimbra staat bekend om de indrukwekkende bibliotheek en de universiteit van de stad. Parkeren hier kan een behoorlijke uitdaging zijn maar de aanhouder wint. Laat die auto voor de rest van je verblijf hier ook gerust staan want deze charmante stad moet je gewoon te voet meemaken.

[widget id=”enhancedtextwidget-7″]

Het charmante Ericeira
Een dagje Coimbra achter de rug? Dan spreekt het voor zich dat je wel even wil uitblazen aan de kust. Ericeira is een charmant dorpje dat je meteen terug zal doen denken aan Griekenland. Ook hier kan je gestreepte huisjes terugvinden en ook een heerlijke, ongedwongen sfeer. Dit is ook één van de laatste locaties op weg naar Lissabon. Na Ericeira rest enkel nog Sintra. Deze bekende en drukke vakantiebestemming kan pittig zijn om te bereiken en een accommodatie vast te leggen maar is meer dan de moeite waard. Tracht je bezoek hier wel zo goed mogelijk voor te bereiden of het kan bijonzder, bijzonder druk en hectisch worden. Het paleis van Sintra is bijvoorbeeld gewoonweg prachtig en niet te missen.

© commons.wikimedia.org

Lissabon zelf
De eindbestemming ten slotte is het indrukwekkende Lissabon. De hoofdstad van Portugal is op zichzelf al meer dan een citytrip waard en straalt ook heel wat uit. De stad heeft een evenwicht gevonden tussen de historiek die het zo charmant maakt en het moderne leven. Wat je hier zeker niet mag missen is het Mosteiro dos Jeronimis, de Rua Augusta en het Castelo de São Jorge. Vergeet hier ook niet één van de vele visspecialiteiten van de stad te ontdekken. Heerlijk en gezond.

[widget id=”enhancedtextwidget-7″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *