Corsica is een vakantiebestemming waar je niet meteen aan denkt om een autovakantie te ondernemen. Het is niet alleen een eiland dat vrij bergachtig is maar lijkt ook gewoon niet al te groot. Vergis je echter niet: de afstanden kunnen behoorlijk pittig zijn. Desondanks is het meer dan de moeite waard om hier met de wagen dit rotsachtige eiland te ontdekken. De natuur van Corsica, de vele authentieke dorpen en adembenemende vergezichten van dit deel Frankrijk maken het meer dan de moeite waard. Hier zijn enkele zaken die je zeker niet mag missen.

©autovakanties.be

Cargese
Cargese is een relatief recent dorp dat in de 17de eeuw werd gesticht door Griekse immigranten die op de vlucht waren voor de Moren. Het duurde niet lang voor de Grieken ook hun culturele identiteit in de regio doordrukten. Tot op de dag van vandaag is er dan ook een sterke Griekse aanwezigheid in Cargese en Corsica. Wil je het authentieke leven hier meemaken ga dan zeker eens naar de lokale kerk waar je tal van Griekse liederen te horen zult krijgen. Die culturele identiteit leeft er dus nog altijd door!

Les Calanches
Voorbij Cargese kan je landinwaarts trekken richting de bergen. Daar kan je na een kilometer of twintig het dorpje Paiana terugvinden dat de poort richting de Calanches is. Een accommodatie hier heb je zo gevonden mocht je dat wensen. En dat zou je zeker kunnen doen want de Calanches zijn waanzinnig mooi. Dit grillig rotslandschap dat speelt met kleuren en vormen is zeker de moeite waard.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Gorge de la Spelunca
Les Calanches voorbij? Dan is het tijd voor de stijle afdaling richting Porto. Niet de bekende Portugese stad maar wel een klein, lokaal havenstadje terug te vinden tussen hoge bergen. Het landschap na Porto wordt steeds grilliger met diepe afgronden en waanzinnige ravijnen. Een dergelijk indrukwekkend ravijn is de Gorde de la Spelunca die je zeker niet mag vergeten aan te doen. Het bergdorpje Evisa is hier een goede uitvalsbasis voor wandelaars.

De pracht van de natuur
De volgende stop? De col de Vergio die één van de hogere bergpassen van het eiland is. Schrik niet als je hier heel wat inslagen van kogels kunt terugvinden: de bergdorpen in dit gebied staan erom bekend de schuiloorden te zijn van echte Corsicaanse nationalisten. Schrik ook niet als je in dit gebied tal van overstekend wild te zien krijgt. Denk daarbij niet aan een konijn of een ree maar wel aan varkens en dergelijke. Vaak horen die dieren overigens wel bij een boer die hen gewoon vrij laat rondlopen.

©autovakanties.be

Vico
De laatste stop in Corsica is Vico. En stadje waar je de zee al bijna kunt voelen. Hier is het de moeite waard om het laatste stukje weg door de vallei van de Liamone te rijden. De kans is groot dat je in dit stuk geen levende ziel meer tegen zult komen. Maar wat dit land ontbreekt aan lokale bevolking maakt het meer dan goed met schitterende natuur.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *