Oostenrijk is al sinds jaar en dag zowat het populairste wintersportland van Europa. Elk jaar opnieuw kan je dan ook de exodus vanuit ons land richting Oostenrijk meemaken om even af te gaan zien in de sneeuw. Het populairste vervoersmiddel richting de bergen? De wagen natuurlijk. Oostenrijk is dan ook dichtbij genoeg voor een echte autovakantie en klein genoeg om er heel wat van te zien. Wat veel van de wintersporters echter vergeten vanaf ze op hotel zijn aangekomen? Het land verkennen! Het heeft nochtans zo veel te bieden, ook tijdens de zomer.

© Pixabay.com

Het prachtige Oostenrijk
Oostenrijk staat synoniem voor indrukwekkende landschappen en schitterende meren. Een autovakantie doorheen dit land brengt u dan ook langs al dat moois en nog veel meer. Wat dacht je van historische bezienswaardigheden zoals kastelen en kloosters. Wat dacht je van de knapste en langste wandelgebieden ter wereld? Bovendien is Oostenrijk het perfecte land om met het gezin op reis naartoe te gaan. Zo goed als elke accommodatie biedt een specifiek programma voor de jongste kinderen aan.

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

In de zomer
Oostenrijk in de zomer staat garant voor een actieve vakantie waar je tal van sportieve activiteiten kunt ondernemen. De bergtoppen die in de winter aanleiding geven tot het aanbinden van de ski’s zijn in de zomer bij uitstek geschikt om met de wandelschoenen te ondernemen. Zo zijn volgende locaties in Oostenrijk stuk voor stuk toppers die je op jouw autovakantie niet mag missen:

De Grossglockner
De Grossglockner is de hoogste berg van Oostenrijk met een hoogte van maar liefst 3798 meter. Het wandelpad dat erbij hoort is 47 kilometer lang en voert je langs tal van uitkijkposten en informatieposten waar je heel wat schitterende foto’s kunt nemen.

Krimmler Waterval
De Krimmler watervallen hebben een hoogte van 380 meter en behoren tot de hoogste ter wereld. Ze hebben bovendien een geschiedenis in de regio die teruggaat tot de Romeinse tijd maar laten we eerlijk zijn: het uitzicht alleen al is meer dan de moeite waard.

© commons.wikimedia.org

Swarovski Kristallwelten
In het dorpje Wattens in Tirol kan je een schitterende tentoonstelling over de bekende Swarovski stenen terugvinden. Zeker de moeite waard en bovendien nog eens leerrijk.

Tirol
Tirol is het bekendste gebied van Oostenrijk en telt zo goed als alle hoogste toppen van het land. Tirol biedt alles wat je van een echte Alpenvakantie mag verwachten en heeft tal van charmante steden en dorpen die stuk voor stuk een bezoekje verdienen. Het is ook niet voor niets dat je hier een enorme concentratie aan wandel- en fietsvakanties mee kunt maken.

Wenen
Wenen is de Oostenrijkse hoofdstad en steevast aanwezig in de lijstjes van mooiste steden ter wereld. Wenen is dan ook een echte schatkamer van cultuur en kunst. De diverse musea in de Oostenrijkse hoofdstad hebben zo veel te bieden dat het onmogelijk is om echt een tip te geven waar je er exact aan moet beginnen. Het enige wat echt zeker is is dat je Wenen niet mag missen op jouw trip richting Oostenrijk.

[widget id=”enhancedtextwidget-18″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *