Spanje is een ideale bestemming voor een eigen autovakantie. Het land is eenvoudig te bereiken en heeft een aantal prachtige regio’s waar genoeg moois te zien is. In het zuidelijkste puntje vind je Andalusië, en dit zijn 10 van de mooiste bezienswaardigheden uit deze regio.

© Pixabay.com

1. Parque Natural Cabo de Gata
Het is het droogste gebied van heel Europa, maar dat neemt niet weg dat de natuur prachtig is. Met vulkanische rotspartijen en grote kliffen is dit park ruig, maar ook erg mooi met grote uitzichtpunten en verstopte strandjes.

2. Costa de la Luz
Wie van surfen houdt moet in dit kustgebied zijn. Door het heldere water en de stevige wind is deze kustlijn dé plek om op je surfboard te stappen. Het stadje Tarifa is de echte surfstad van Spanje, maar hier kun je ook gewoon op je gemak genieten van het warme strand.

[widget id=”enhancedtextwidget-4″]

3. Málaga
Genoeg toeristen weten deze stad al te vinden, en dat is met een reden. Verblijf in een hotel en ontdek de historische straatjes, de sfeervolle café’s of breng een bezoek aan één van de vele musea in de stad. Málaga is immers de plek waar Picasso is geboren.

4. De Mezquita-Catedral in Córdoba
Dit uniek stukje architectuur is bekend geworden omdat het zowel een moskee als een kerk huisvest. Deze mengeling van geloven is ook te merken in de bouw van de kathedraal: verschillende stijlen worden allemaal gecombineerd in dit unieke bouwwerk.

5. Het Alhambra
Aan de grens van de stad Granada bevindt zich dit middeleeuwse paleis. Liefhebbers van cultuur en historie kunnen hier de geschiedenis van de Moren ontdekken. Het fort ligt bovendien bovenin de heuvels, wat voor een prachtig uitzicht zorgt.

© commons.wikimedia.org

6. Las Alpujarras
Wie houdt van de authentieke sfeer van Andalusië moet dit berggebied verkennen. Met groene dalen, hoge bergen en kleine dorpjes voelt Las Alpujarras als een stap terug in de tijd.

7. Ronda
Deze stad is bekend geworden door zijn unieke ligging. Ronda kenmerkt zich namelijk door de diepe kloof die de stad in twee delen splitst. Met een prachtige oude brug maak je de oversteek van de ene naar de andere kant, terwijl je geniet van het uitzicht.

8. El Torcal
Een maanlandschap op aarde, zo valt El Torcal te omschrijven. De kalksteen in het gebied heeft zich door de jaren heen verspreid en een uniek landschap gecreëerd dat ongekend is in Europa.

9. Coto de Doñana
Het is het grootste natuurpark van Spanje, en meteen ook het meest diverse park dat je in Andalusië zult tegenkomen. Met rivieren, bergen, bossen en duinen zul je je hier nooit vervelen tijdens een wandeling.

10. Santa Cruz
Met een wirwar aan kleine steegjes en straatjes loop je jezelf helemaal verloren in deze oude Joodse Wijk. Het is de grootste trekpleister van Sevilla, en dat is niet voor niets. Tussen de steegjes vind je de mooiste bouwwerken en bezienswaardigheden.

[widget id=”enhancedtextwidget-4″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *