Als de oudste stad van Holland heeft Dordrecht, door de inwoners liefdevol ‘Dordt’ genoemd, veel te bieden. Prachtige musea, historische gebouwen, unieke natuur, gezellige winkelstraten om te shoppen en verborgen straatjes bij de vleet die klaarliggen om door u te worden ontdekt. Een van de hoogtepunten is het Dordrechts museum dat bekend is om zijn collectie zeventiende-eeuwse schilderijen, vooral van Dordtse meesters. Geniet van de prachtige werken van Samuel van Hoogstraten, Ferdinand Bol en Aelbert Cuyp. Het museum organiseert daarnaast regelmatig tijdelijke exposities die aansluiten bij de eigen collectie.
Ook het voormalige woonhuis Simon van Gijn is een aanrader. Dit schitterende pand met zijn rijke inrichting geeft inzicht in het leven van een welgestelde bankier aan het begin van de twintigste eeuw.

© Pixabay.com

Geneugten van de stad en van de natuur

Het gezellige historische Dordtse centrum is door het grote aantal winkeltjes ideaal voor een shoppingsafari. Dwaal door de middeleeuwse straatjes en vind wat uw hartje begeert. Antieke sieraden, meubelen, kleding, schoenen of kunst, het is allemaal te vinden. Succes verzekerd in de hippe Dordtse binnenstad. En na afloop is er niets prettiger dan even de vermoeide benen te ontlasten met een drankje op een terras.

Genieten van de natuur

Buiten de stad is unieke natuur te vinden in de Biesbosch, ontstaan na de Sint-Elizabethsvloed van 1421 en de overstroming van de Grote Waard. Dit volstrekt unieke natuurgebied leent zich bij uitstek voor een bezichtiging vanaf het water. Doe een rondvaart en geniet van de rust van dit gebied en spot zeldzame vogels of misschien wel een bever.
Wilt u de natuur wat actiever beleven? Dat kan ook! Huur een kano en maak een kanotocht door de bochtige kreekjes en waan uzelf alleen in de natuur. Of maak een wandeltocht door het natuurgebied, gecombineerd met een picknick of ga gezellig fietsen in de Biesbosch.

Attracties in de buurt

Verder biedt de omgeving en de centrale ligging van het hotel aan de A16 nog diverse mogelijkheden voor een uitstapje. Zo bent u in een wip bij Kinderdijk waar u tientallen molens kunt zien draaien. Een tafereel dat u alleen hier kunt meemaken.
De dynamische havenstad Rotterdam is nabij met verschillende attracties, zoals de spectaculaire Diergaarde Blijdorp, het veelzijdige museum Boymans Van Beuningen, de voortdurend veranderende binnenstad met zijn nieuwe Markthal, de ‘Koopgoot’, Coolsingel en Lijnbaan en natuurlijk de havenrondvaarten van Spido.
Ook het sprookjesachtige pretpark De Efteling in Kaatsheuvel is vanaf hier snel een eenvoudig te bereiken.

Geniet van Dordt met Voordeeluitjes

Kies bij Voordeeluitjes voor een driedaags culinair arrangement en geniet van een luxe verblijf in een van de meer dan 70 modern ingerichte kamers van Postillion Hotel Dordrecht. Overdag gaat u naar een van die zeer de moeite waard zijnde musea, bezichtigt u de gezellige Dordtse binnenstad of beleeft u de Biesbosch. ‘s Avonds geniet u van een overheerlijk, biologisch driegangenmenu in het hotelrestaurant en drinkt u voor het slapen gaan nog een drankje aan de bar. Na een heerlijke nachtrust bent u na het uitgebreide ontbijtbuffet weer helemaal klaar voor een nieuwe dag. Kom en geniet van Dordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *