Arnhem, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Gelderland, is een stad waar u al bij aankomst het gevoel hebt thuis te komen. Warm, gezellig, ideaal om te shoppen en gelegen aan de rand van het natuurpark Hoge Veluwe en de Rijn.

© Voordeeluitjes.nl

De Slag om Arnhem
De stad is in de recente historie bekend geworden vanwege de Slag om Arnhem, de grote Geallieerden operatie aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. In het naburige Oosterbeek kunt u in het Airborn museum de herinneringen hieraan vinden. Overigens ligt in deze mooie gemeente ook het Fletcher hotel Doorwerth dat vaak leuke aanbiedingen heeft. Deze accommodatie is niet zolang geleden volledig gemoderniseerd en biedt alle comfort. Het ligt midden in het groen en de rust is kenmerkend.

De stad
Het is een bruisende stad waar u bij mooi weer overal terrassen kunt vinden, heerlijk kunt shoppen en die een groot aanbod aan prima restaurants heeft. Wie de auto liever niet mee de stad in neemt, kan gebruik maken van de trein. Het geheel vernieuwde station ligt direct aan de rand van het centrum. Of u maakt gebruik van de unieke trolleybussen, die alleen hier te vinden zijn.

[widget id=”enhancedtextwidget-27″]

Bezienswaardigheden
Loop eens bij de Eusebiuskerk binnen of wandel over de Rijnpromenade. Of laat u verrassen door de pracht van het dichtbij het centrum gelegen Park Sonsbeek. Het Openluchtmuseum toont Nederland zoals het er vroeger uit zag en mocht u iets verder op reis willen, dan ligt het Afrikamuseum in Berg en Dal voor de hand. Voor wie van dieren houdt, is Burgers Zoo een echte aanrader en tevens een geweldige uitstap met de kinderen. Uw hotel ligt aan de poort van natuurpark de Hoge Veluwe. Hier vindt u het Kröller Möller museum en jachtslot Hubertus. Neem de fiets mee of huur er ter plaatse één want het park zelf is uitgestrekt en het leent zich tevens voor een picknick.

Wandelen, fietsen of per boot
Wie van wandelen houdt, kan prima bij hotel Postillion terecht voor één van de Voordeeluitjes arrangementen. Het ligt aan de voet van de Veluwe, met in de nabijheid de Posbank, een wandelgebied bij uitstek. Of u gaat van hieruit voor een fiets- of wandeltocht langs de IJssel, die vanaf Rheden door het landschap stroomt. Overigens kunt u op zowel de Rijn, als op de IJssel, waarbij u met de bus naar Deventer gebracht wordt, een boottocht maken. U kunt er tevens voor kiezen om de plek waar de Rijn het breedst is te bezoeken. Startend op de Rijnpromenade vaart de boot naar Emmerich in Duitsland, waar u alle tijd hebt voor een bezoek aan de stad en een lunch op de Rijnpromenade. Een paar kilometer verderop ligt de universiteitsstad Nijmegen. De stad heeft een Romeins verleden, ontdek dit met een bezoek aan museum Valkhof, waar u terug gaat naar de Romeinse tijd of aan de Boterwaag die op de Grote Markt ligt.

[widget id=”enhancedtextwidget-27″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *