Tsjechië is een land dat de laatste jaren sterk aan het groeien is als vakantieland. Die stijgende populariteit hoeft ook niet echt te verbazen. Het ligt op ideale afstand voor een autovakantie, het leven en de hotels zijn er relatief goedkoop en er is heel wat te zien. Maar wat als je met de kinderen op reis gaat? Is Tsjechië dan nog altijd een goed idee? Wat kan je bezichtigen en doen in Tsjechië met de kids?

© Tui.be

Kastelen en ruïnes
Tsjechië is een land dat letterlijk is volgebouwd met kastelen, paleizen en burchten. Gedurende de middeleeuwen was de regio dan ook een enorm populaire streek. Vandaag de dag zijn er nog altijd meer dan 2700 van deze bouwwerken terug te vinden. Bijzonder leuk om te bezoeken met de kinderen die zich een dagje prinses of ridder kunnen voelen! Om toch een keuze te maken uit het enorme aanbod: Hrad Trosky is een echte aanrader. Dit kasteel is tot ’s avonds laat open waardoor je vanaf de vervallen torens een adembenemende zonsondergang mee kunt maken.

Hrad Kost
Hrad Kost is een kasteel maar verdient eigenlijk zijn eigen stukje tekst. Naar dit luxe kasteel ga je als je je een echte koning wilt voelen. Bovendien worden hier vaak festiviteiten georganiseerd. Tijdens deze dagen lopen er letterlijk ridders in harnassen rond in en rondom het kasteel en kan je tal van jonkvrouwen in prachtige jurken terugvinden. Er zijn dan ook tal van activiteiten speciaal voor kinderen ingericht hier. De heksenzolder bekijken? Heksenles krijgen of letterlijk jouw favoriete sprookjes binnen stappen? Het kan hier allemaal!

© Pixabay.com

De Reuzenrotsen
Tsjechië is een land met een overweldigende natuur en een deel daarvan wordt gevormd door indrukwekkende rotsformaties. Deze ‘reuzenrotsen’ laten zelfs de meest doorwinterde volwassene zich klein voelen. De smalle trapjes, de waanzinnige uitzichten en de avontuurlijke uitstraling van deze rotsformaties zorgen ervoor dat het een ideaal tijdverdrijf is voor de kinderen.

De ondergrondse gangen
Ideaal voor kinderen die houden van mysterie en spannende dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ondergrondse gangen die je terug kunt vinden in Pevnost Josevof? Met een kandelaar als begeleiding en onder het toeziend oog van een gids kan je je hier in de ondergrondse gangen wagen. Een ervaring die garant staat voor een leuke en spannende tocht. Het is overigens de exacte route die soldaten in vroegere eeuwen zelf moesten volgen als de nood het hoogst was. Klinkt dat nu niet als iets dat jouw kleine uk geweldig zou vinden?

En verder nog…
Naast al deze zaken heeft Tsjechië natuurlijk ook tal van faciliteiten voor jong en oud. Overal kan je wel zwembaden terugvinden, er zijn heel wat Aquaparken en rodelbanen en zelfs dinoparken. De kleinsten zullen ook gek zijn van de dierentuinen, de speelpleinen en de mogelijkheden tot watersport. Het antwoord op de vraag of Tsjechië een geschikt land is om met de kinderen op vakantie te gaan is dan ook een volmondige ja!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *