Voor de 17de keer heeft van 23 tot 30 juni 2019 de week van het Golf Festival in Kitzbühel plaats. Met het prentkaart aanzicht van de roemruchte Hahnenkamm als decor, staat dit evenement bij elke golfliefhebber met handicap 45 hoog aangeschreven. Golfspelers uit alle windhoeken van de wereld strijken dan in deze Oostenrijkse toeristische stad neer. Golf mag dan wel een centrale plaats innemen, gastronomie staat tijdens dit festival ook met een grote “G” hoog in het vaandel. Topkoks met Michelin-sterren serveren de beste gerechten. Een autovakantie naar Kitzbühel is tijdens deze golfweek dan ook meer dan de moeite waard.

Golf
© Kitzbühel-golf.com

De Hahnenkamm, het eldorado voor golfers

De befaamde Oostenrijkse Alpenstad omschrijft zichzelf niet ten onrechte als het eldorado van de Alpen op vlak van golfen tijdens de zomerperiode. Van 23 tot 30 juni vindt de 17de editie van het Golf Festival plaats: twaalf tornooien waarbij het aangeboden Streif Pakket op de Hahnenkamm-afdaling een exclusieve trekpleister mag worden genoemd. Dit festival met 900 deelnemers is niet alleen een hoogmis voor golfers, maar verstaat de kunst om de ambitieuze golffanaten met elkaar te laten verbroederen tijdens de randactiviteiten. De 4 golfbanen – 2 x 18 holes en 2 x 9 holes – zijn te vinden op betoverende locaties. Nu volgt een kleine bloemlezing over deze impressionante golfbanen.

[widget id=”enhancedtextwidget-40″]

GC Kitzbühel, de mooiste 9-holes golfbaan van Oostenrijk

Deze golfcourt is gebouwd rond het kasteel Cape. Sportieve successen hebben ervoor gezorgd dat de club in Oostenrijk heel wat aanzien heeft opgebouwd. Het complex, opgericht in 1955, beschikt eveneens over een vijf sterren restaurant waar je tegen redelijke prijzen gastronomisch verwend wordt. 

GC Schwarzee wisselt waterhindernissen met heuvels af

Omzoomd door bergkammen en weilanden, ligt GC Schwarzsee in het midden van het overweldigend Alpenlandschap. De club oogt charmant en heeft een eigengereide identiteit. Van hole 1 tot en met 9 kom je verschillende waterhindernissen tegen, vanaf hole 10 tot 18 is het traject eerder heuvelachtig. 

Golffestival
© Defrancesco

GC Rasmushof met de Hahnenkamm in de achtertuin

Golfclub Rasmushof ligt aan de voet van de wereldvermaarde Hahnenkamm, vlakbij gelegen waar de finish van de roemruchte Streif-afdaling zich situeert. Het is een speciale plek om op deze green rond te struinen in de buurt van de skifinish. De Wilder Kaiser in het noorden en de Kitzbüheler Horn maken het pittoresk plaatje compleet. De golfbaan met 9 holes is het ideale oefenterrein voor beginners, maar ook door de wol geverfde profs ervaren hier een sportieve uitdaging. De korte game is hier doorslaggevend om een goede eindscore te behalen. 

GC Eichenheim, golf en bourgondisch genieten gaan hand in hand

Het complex, een architecturaal pronkstuk van de bekende ontwerper Kyle Philipps, ligt tussen de kliffen en loofbossen van de Kitzbüheler Alpen. Of je nu gewoon een balletje wil slaan of een sportieve uitdaging wil aangaan door je in te schrijven voor één van de vele tornooien, maakt niet uit. In deze club staat je na het sportieve gedeelte nog een bourgondische verrassing te wachten. Het clubrestaurant serveert je culinaire hoogstandjes en in de kelder bivakkeren heel wat topwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *