De meeste mensen die in de zomer op vakantie gaan, trekken vanuit België richting het zuiden en verblijven daar op een mooie accommodatie. Je kunt echter ook nog een andere kant op. Een autovakantie door Nederland is bijvoorbeeld ook een prima optie. Vooral voor degenen die van natuur en tuinen houden. In Nederland heb je namelijk geweldige tuinen. Hieronder hebben we daarom enkele geweldige tips voor je verzameld als het gaat om tuinen in Nederland.

Nederlandse bloemen
© Pixabay.com

Betuwse Tuinenroute
Tijdens meerdere dagen in de zomer kun je gebruik maken van de Betuwse tuinenroute. Natuurlijk kan dit tijdens een autovakantie maar met de fiets is het nog leuker om de verschillende tuinen te bezoeken. Tijdens deze dagen zijn er tal van bewoners in deze streek die hun tuin openstellen voor natuurliefhebbers. Je kunt op die dagen dan ook de meest bijzondere en grote tuinen ontdekken.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Open Tuinendag Utrecht
Heb je een accommodatie geboekt in de omgeving van de stad Utrecht? 30 juni 2018 wordt daar de Open Tuinendag georganiseerd. Er zijn op die bewuste dag maar zo’n 50 verschillende tuinen te bezoeken. Utrecht is met haar historische binnenstad sowieso al heel bijzonder om te bezoeken en wanneer je dan ook nog eens verschillende tuinen kunt bekijken, wordt dat alleen maar leuker!

Tuinen in Flevoland
Flevoland is een bijzondere provincie in Nederland die nog niet eens zo lang bestaat. In het voorjaar wordt het evenement ‘Tuinieren in Flevoland’ georganiseerd. Ontzettend leuk en bijzonder wanneer je een autovakantie naar deze provincie hebt gepland. Je kunt tijdens deze dag namelijk vier heel bijzondere tuinen bezoeken. Het gaat daarbij om boerderijtuinen die allemaal een uniek karakter hebben en door de eigenaren zelf zijn ontworpen. Heel bijzonder om hier eens rond te kijken!

Open Tuinen Dagen Amsterdam
Amsterdam blijft natuurlijk toeristische trekpleister nummer één in Nederland. Ook vanuit België gaan er jaarlijkse vele toeristen richtingen de hoofdstad. Wanneer je door de binnenstad loopt, zie je vooral de oude en bijzondere grachtenpanden. Achter deze panden liggen echter ook geweldige tuinen en enkele dagen per jaar zijn deze geopend voor publiek. Tijdens deze Open Tuinen Dagen Amsterdam kun je bijzondere tuinen door de hele stad ontdekken.

Amsterdamse tuin
© Wikipedia.org

Tuinen van Appeltern
Deze tuinen mogen absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Waar je accommodatie in Nederland zich ook bevindt, als je van tuinen houdt moet je hier geweest zijn. Het is namelijk het allergrootste tuininspiratiepark van het land. Vergaap je aan de vele tuinen die hier zijn gemaakt en laat je inspireren. Het is namelijk ook ene geweldige plaats om ideeën op te doen. En de kinderen? Die kunnen naar hartenlust spelen op het bijbehorende Ontdekkingseiland! Dit park is van maart tot en met november iedere dag geopend!

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Groene Route
Als je op vakantie bent in Noord-Holland kun je de Groene Route volgen. Die is gedurende het hoogseizoen zes weekenden geopend. Tijdens de Groene Route draait het vooral om milieuvriendelijk tuinieren. Daarbij kun je bij particulieren naar de tuin komen kijken maar ook bij grote bedrijven die tuinen ontwerpen. Een goed voorbeeld daarvan is Versicolor Tuin en Ontwerp. Dit is een Utopia voor plantenliefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *