Hou je van op en top genieten, maar wil je hier niet te ver voor reizen? Denk dan ook eens aan een bestemming in eigen land voor je eerstvolgende vakantie! Onze tip is een reisje naar Oost-Vlaanderen. Deze regio is tevens een waar walhalla voor echte bierliefhebbers. Waar je precies moet zijn? Dat lees je natuurlijk hier. Laat je smaakpapillen alvast wat opwarmen en kies dan voor die heerlijke autovakantie gewoon in België. Het voordeel van een meerdaagse trip is natuurlijk dat je in de omgeving kunt overnachten in allerlei gezellige gelegenheden, zodat je gerust nog dat glaasje extra kunt proeven.

Biergids
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Bier van Basanina

Wil je kennismaken met één van de lekkerste lokale pintjes? Doe dan zeker de familiebrouwerij Basanina in Smetlede (Lede) aan. Reeds 20 jaar is eigenaar Bart de Wolf hier bezig met het brouwen van de meest bijzondere bieren. Geheel op artisanale wijze kwamen zo al onder meer de ‘Père Glorieux’ en de ‘Saison du Lucien’ tot stand. De namen van de bieren zijn afkomstig van plaatselijke helden. De bron voor de geel-gouden heerlijkheden zijn de brouwinstallatie met een inhoud van 350 liter en de gisttanks met een inhoud van 800 à 900 liter. De benodigde gist is overigens van eigen makelij en ook de hop die gebruikt wordt is volledig uit België afkomstig. In het weekeinde is het eigen bescheiden café van de brouwerij geopend. De ideale plek natuurlijk om heerlijk te genieten.

[widget id=”enhancedtextwidget-33″]

Rondleiding inclusief proeverij

De ontwikkeling van de prachtigste Belgische bieren gaat natuurlijk pas echt leven wanneer je het proces zelf mee mag maken. Hiervoor raden we je aan om een bezoekje te brengen aan brouwerij Huyghe, die gelegen is in Melle. Een zeer informatieve rondleiding brengt je onder meer langs de nieuwe en oude brouwzaal, maar ook naar de opslag van de brouwerij en de productielijn waar de diverse bieren gebotteld worden. Het bekendste bier van de brouwerij Huyghe is de Delirium Tremens. Daarnaast worden ook het Averbode Abdijbier, La Guillotine en het blonde bier Deliria hier vervaardigd. De laatste overigens maar eens per jaar. Al die informatie maakt natuurlijk dorstig en dus kun je hier ook terecht voor het proeven van de verschillende biersoorten.

Heilig Hart Bar
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Zaligheid in de Heilig Hart brouwerij

Wil je wel een brouwerij bezoeken, maar dan liever één waar kleinschaligheid en dus exclusiviteit voorop staat? Reis dan tijdens je autovakantie in Oost-Vlaanderen af naar Wetteren. In de voormalige kerk van het Heilig Hart vind je tegenwoordig de Heilig Hart brouwerij. In het imposante pand wordt een drietal zalige bieren gebrouwen (Dubbel, Tripel en Saison). Tevens biedt het gebouw plaats aan een eigen wijnhandel en een café waar je terecht kunt voor de heerlijkste wijnen en bieren. Gewoon koffie of thee kan natuurlijk ook. De schitterende ambiance maakt dat je dubbel zult genieten! Het Heilig Hart doet overigens tevens dienst als sfeervolle locatie voor feesten en vergaderingen.

[widget id=”enhancedtextwidget-34″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *