Zin om een weekendje te boeken, maar zoek je een unieke locatie? Probeer iets nieuws zoals een van onderstaande recent geopende logeermogelijkheden in Oost-Vlaanderen.

Heirweggoed
© Toerisme Oost-Vlaanderen

B&B ‘t Heirweggoed

B&B ‘t Heirweggoed is een boerderij uit de 19e eeuw die de afgelopen jaren met zorg werd gerenoveerd. Gastvrouw Mia weet door de juiste decoraties een authentieke, landelijke sfeer te creëren. De B&B ligt aan de rand van zo’n 300 hectare bos in het noorden van Oost-Vlaanderen, in de buurt van Oost-Eeklo en Lembeke. Vanwege de unieke ligging in het Meetjesland is ‘t Heirweggoed de perfecte uitvalsbasis voor vele wandel- en fietstochten. De omgeving ademt rust uit met een ruime keuze aan uitgestippelde fietsroutes (van 12 km tot zo’n 75 km lang). Bovendien sluit het fietsnetwerk aan met dat van Zeeuws-Vlaanderen.

Woning van Wassenhove (Sint-Martens-Latem)

Huis Van Wassenhove werd ontworpen door architect Juliaan Lampens en werd in opdracht van Albert Van Wassenhove gebouwd tussen 1972 en 1974. Albert was een leraar met een passie voor hedendaagse kunst en architectuur. Het was de motivatie van Juliaan Lampens om exclusief voor Albert Van Wassenhove een huis van beton, hout en glas te ontwerpen waarin alle woonruimten elkaar overlappen. Dus geen afzonderlijke ruimtes, maar één open ruimte.

De warmte van het hout en het steeds veranderende spel van invallend licht versplinteren de massaliteit van het beton. Fundamentele geometrische vormen structureren het interieur: het slaapgedeelte is een cirkel, de keuken een driehoek en de kantoorruimte is een vierkant. Maar het huis is meer dan alleen een spel van vormen en lijnen, omdat het erin slaagt onze levenservaring opnieuw te definiëren.

Sint Martens Latem
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Door een verblijf te boeken in het Huis Van Wassenhove, beleef je een zeldzame en opwindende ervaring. Een ideale plek om tot rust te komen, bijna spiritueel zelfs met het gevoel alsof buiten en binnen met elkaar verweven zijn. Het huis is gunstig gelegen met allerlei restaurants en winkels in de buurt. Ook de twee gratis fietsen zijn handig om de rijke natuur van Sint-Martens-Latem te ontdekken. Een echt pareltje!

Gastenkamers Appelsveer (Dendermonde)

Dit vakantieverblijf wordt uitgebaat door Olivier en Heidi, een getrouwd koppel. Olivier is de chef-kok en heeft zijn Michelin-ster verdiend, en dat achterhaal met je gemak als je een van de twee gastenkamers reserveert van B&B en restaurant Appelsveer. Bovendien ligt het etablissement aan de Schelde, middenin het wandel -en fietsgebied van Dendermonde.

B&B Cambiare (Eeklo)

Dit is een zeer elegante B&B met een prachtige bloementuin en terras. Cambiare is een herenhuis dat gerenoveerd werd met een unieke en sfeervolle huiselijke stijl. Ook huisdieren zijn toegelaten. Om de streek rond Eeklo te verkennen, staan er gratis fietsen ter beschikking. Maar ook diverse wandelroutes liggen op je te wachten. Bijvoorbeeld naar Boekhoute dat eigenlijk een vissersdorp is maar wel geen haven heeft of naar het Keigatbos. Je kunt ook gaan wandelen in Zelzate, Assenede, Sint-Laureins of tussen Middelburg en Ede. Bovendien kun je in de buurt verschillende musea bezoeken. Ook het treinstation ligt op een wandelafstand van 10 minuten van Cambiare, wat ideaal is om te gaan wandelen in nabijgelegen deelgemeenten van Eeklo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *