De dagjestoerist en korte-vakantieganger vindt tal van toeristische attracties in Oost-Vlaanderen. Heel wat historische steden zoals Gent, Sint-Niklaas, Oudenaarde, Aalst of Dendermonde zijn een must om eens te bezoeken. Natuurliefhebbers vinden ook meer dan ooit hun gading langs de vele fiets- en wandelpaden. Dan vergeten we nog de vele evenementen, musea, cultuur en erfgoed. Dit zijn een aantal goede redenen om voor een vakantie in Oost-Vlaanderen te kiezen:

Ename

© Toerisme Oost-Vlaanderen

5 redenen om de Adriaen Brouwer-tentoonstelling te bezoeken

Tijdens een dagje in het teken van de Oost-Vlaamse grootmeester combineer je kunst met wandelen in de mooie streek, een bezoekje aan een bierbrouwerij en nog veel meer.

Dit zijn jouw redenen om Adriaen Brouwer te ontdekken.

48 uur in het Scheldeland

In het Oost-Vlaamse Scheldeland breng je met gemak een heel vakantieweekend door. Fiets- en wandelroutes, een bijzondere tuin, een rozenkwekerij, een gezellige bistro en moderne B&B wachten op jouw komst.

Dit is jouw weekend in het Scheldeland.

4 kindvriendelijke logeeradressen

Op zoek naar een kindvriendelijke overnachtingsplek in Oost-Vlaanderen? Op een van deze adressen kun je zonder zorgen met heel de bende terecht. Het wordt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Dit zijn jouw logeeradressen.

Ronse

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Kindvriendelijk Ronse in de Vlaamse Ardennen

Een wandeling langs de mooie bezienswaardigheden in Ronse wordt opgevrolijkt en kindvriendelijk gemaakt met een spannende speurtocht. Ontdek Ronse en geniet met het ganse gezin van de Vlaamse Ardennen.

Dit is jouw uitstap in Ronse.

4 keer logeren in de stad van Adriaen Brouwer

Als je dan toch de tentoonstelling van Adriaen Brouwer hebt bezocht, wil je misschien wel wat langer blijven om nog meer van de regio te verkennen. Geen probleem. Er staan een paar bijzondere bedjes gespreid in de stad van de schilder.

Dit is jouw verblijfsadres in Oudenaarde. 

4 nieuwe logeeradressen

Ben je op zoek naar een overnachtingsplaats in het Meetjesland of het Scheldeland? Ontdek deze 4 nieuwe B&B’s of gastenkamers en probeer ze zo snel mogelijk uit. Toch niet wat je zoekt? Lees verder en voor je het weet kom je uit op jouw ideale logeeradres in Oost-Vlaanderen.

Ontdek de nieuwste logies in Oost-Vlaanderen.

Heilig Hart Bar

© Toerisme Oost-Vlaanderen

48 uur bier in het Scheldeland

Dit is een ontdekkingstocht van het Oost-Vlaamse Scheldeland aan de hand van de lokale biercultuur. Onderneem een fiets- of wandeltocht, afgewisseld met een brouwerijbezoek, een bierproeverij en een heerlijke gastronomische ervaring.

Dit is jouw bierweekend Scheldeland.

5 keer slapen dicht bij een bos

Een gezonde boswandeling vraagt om een gezonde nachtrust dicht bij een bos. Ontdek 5 logeermogelijkheden in Oost-Vlaanderen, waar het ruisen van de kruinen je droom begeleiden.

5 logeeradressen in de buurt van het bos.

Logeeradressen in het teken van de gastronomie

Laat je tijdens een weekendje in Oost-Vlaanderen van ‘s morgens tot ‘s avonds culinair verwennen. Dan kun je je overnachting maar beter doelbewust uitkiezen. Deze adressen voldoen alvast aan de criteria.

Lekker logeren in Oost-Vlaanderen.

Verken het Meetjesland met blogger Gerrit

Gerrit springt al eens graag op de fiets en doorkruist dan een deel van het prachtige Oost-Vlaanderen. Dit keer ontdekt hij het Meetjesland op zoek naar de 101 beste tips voor een uitstapje in de regio. Hij bundelt ze in een handige pocketgids.

Raadpleeg de Meetjesland Bucket List van Gerrit.