In de herfst en de winter is het heerlijk om een weekendje weg te gaan en daarbij culinair te genieten. Gelukkig hoef je daar echt niet de halve wereld voor over te reizen. Er zijn in Oost-Vlaanderen namelijk ook verschillende gastronomische logies te vinden! Zoveel zelfs, dat het soms lastig kiezen is. Daarom hebben we de vier absolute aanraders voor je op een rijtje gezet!

La Cle du Sud
© Toerisme Oost-Vlaanderen

B&B La Clé du Sud
Een bijzondere Bed & Breakfast in Merelbeke. Wanneer je van goed eten en drinken houdt, is dit één van de allerbeste opties in Oost-Vlaanderen. Een stijlvol verblijf waarbij alles in het teken staat van het zonnige zuiden. Daardoor waan je jezelf zelfs even in veel warmere temperaturen dan dat het buiten daadwerkelijk is. Natuurlijk krijgt het eten en drinken volop aandacht in dit leuke en gezellige verblijf. De uitbater heeft aan Hotelschool Spermalie in Brugge zijn koksopleiding gevolg en verrast je het hele weekend met de meest bijzondere gerechten. Je kunt dan ook kiezen uit heel veel verschillende arrangementen met bijvoorbeeld bier of chocolade. Zonder twijfel een aanrader. Bij de kamerprijs is een uitgebreid en smakelijk ontbijt inbegrepen.

B&B Daantjes Hoeve
Wanneer je jezelf echt op de seizoenskeuken wil richten, is dit bijzondere verblijf in het hart van de Vlaamse Ardennen een echte aanrader. Er wordt hier gewerkt met producten uit de streek, zelfs bij het ontbijt. Het is een kleinschalig verblijf met vier bijzondere gastenkamers. Er zijn weinig plaatsen in Oost-Vlaanderen waar je zo kunt genieten van de seizoenskeuken als hier. Hoewel het eten zonder meer het belangrijkste blijft tijdens het verblijf, kun je in de omgeving ook prachtig wandelen. Het verblijf heeft een ruime en mooie tuin die soepel overloopt in een prachtig groen natuurlandschap. Natuurgebied het Uilenbroek is dan ook perfect als afwisseling tussen het genieten van het vele eten en drinken door.

Daantjes Hoeve
© Toerisme Oost-Vlaanderen

‘T Vier Emmershof
Als je culinair wilt genieten, kun je natuurlijk nergens beter terecht dan bij een echte chef-kok. En dat is nu precies het grote voordeel aan ‘T Vier Emmershof. Pierre van den Abeelle weet precies wat hij moet doen om het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Deze chef-kok is een tovenaar in de keuken. Zijn restaurant is niet voor niets mateloos populair. Bovendien kun je er uitstekend seizoensgebonden dineren. En je hoeft na de maaltijd niet weg, want je kunt hier ook blijven overnachten. En reken maar dat dit met alle luxe en comfort gepaard gaat. Je verblijft namelijk in een suite die voorzien is van alle mogelijke luxe. Na het wakker worden word je uiteraard nogmaals verwend met een zeer uitgebreid en bijzonder ontbijt.

B&B De Bijenkorf
Een knusse en gezellige Bed & Breakfast in Assenede. Vooral populair onder gasten die naast wandelen en fietsen willen genieten van goede maaltijden en een gastronomisch verblijf. Je kunt er voor kiezen om een kamer met ontbijt te boeken. In de winter wordt er een bijzonder winterarrangement aangeboden inclusief een fonduediner bij de houtkachel. Kan het nog mooier als het buiten koud en guur is? Een ander voordeel van dit verblijf is dat er een volledig glutenvrije kaart aanwezig is. De B&B doet namelijk mee met het project Glutenvrij Meetjesland waarbij het mogelijk is om te genieten van de meest heerlijke gerechten, zonder jezelf druk te maken over de gluten die eventueel in het gerecht zitten. Geef dat overigens vooraf wel even door aan de uitbaters!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *