Dat we voor mooie en indrukwekkende natuur altijd het vliegtuig pakken, is eigenlijk helemaal niet nodig. Neem bijvoorbeeld het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren. Hier grenst tevens Oostenrijk en de grens tussen Duitsland en Oostenrijk wordt hier op natuurlijk wijze gevormd door de Alpen. Het gedeelte van de Alpen dat in het Duitse Beieren ligt wordt de Beierse Alpen genoemd. Dit hele gebied is werkelijk een plaatje om te zien en de wonderschone natuur is zeer indrukwekkend. Ook de steden en de dorpjes in de Beierse Alpen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. En het grote voordeel is dat het gebied heel gemakkelijk vanuit België met de auto te bereiken is. Een autovakantie naar de Beierse Alpen is een absolute aanrader!

Ramsau
© Pixabay.com

De bergketens

De Alpen zijn een aaneenschakeling van bergketens die zich uitstrekken over Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en ook het zuiden van Duitsland, de Beierse Alpen. De bekendste berg in de Beierse Alpen is de Zugspitze. De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. Hij is ook te beklimmen. Dit is zeker aan te raden als je van bergbeklimmen houdt. Je kijkt vanaf de top namelijk over het majestueuze landschap vol groen, liefelijke dorpjes en zelfs gletsjers. Maar ook als je niet wilt of kunt bergbeklimmen kun je ook op de top van de Zugspitze staan. Je kunt namelijk met verschillende kabelbanen de top bereiken, zoals de Bayerische Zugspitzbahn of de Eibseebahn. Voor een stukje geschiedenis kun je nog de Obersalzberg bezoeken. Hier bouwde Hitler zijn vakantieverblijf en je kunt de ondergrondse bunkers bezoeken.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Meren

Als je tijdens je autovakantie door de bergen rijdt, ontkom je niet aan de vele en grote meren in het gebied. In het gebied tussen de Beierse hoofdstad München en de Beierse Alpen ligt het Fünf-Seen-Land. Dit is een gebied met een vijftal grote meren, zoals de Wörthsee, de Starnberger See, de Wesslinger See, Pilsensee en de Ammersee. Vooral bij mooi weer kun je hier actief watersport beoefenen of zwemmen. Ook is het heel mooi om een accommodatie aan één van de meren te zoeken, want de natuur rondom een meer is schitterend. In het nationaal park Berchtesgaden ligt nog de Königssee en is op een hoogte van 603 meter het hoogst gelegen meer van Duitsland. Als je de Königssee bezoekt, neem dan ook een kijkje bij de schitterende Röthbachfall en Landtalfall. Dit zijn Duitslands hoogste watervallen.

Hohenschwangau
© Pixabay.com

Kastelen

De kastelen die in de Beierse Alpen staan zijn wereldberoemd. Enkelen staan op bergtoppen en komen heel sprookjesachtig over. Het meest bekende Beierse kasteel is wel Slot Neuschwanstein. Dit is een waar sprookjeskasteel dat in de 19e eeuw gebouwd is door Ludwig II, de toenmalige vorst van Beieren. In dit kasteel kun je een rondleiding krijgen. Een ander kasteel van dezelfde koning is Slot HohenSchwangau. Ook dit kasteel is te bezichtigen.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Steden

De steden en kleine pittoreske dorpjes in de Beierse Alpen zijn de moeite waard om te bezoeken. Als je van de typische Duitse gezelligheid houdt, zoek dan een accommodatie in een leuke dorpje of stad, vanwaar je met de auto het gebied kunt ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *