Een citytrip naar Parijs boeken is iets dat iedereen ooit wel eens in zijn of haar leven heeft gedaan of zeker nog zal doen. Nochtans is Frankrijk veel meer dan zijn hoofdstad en heeft het land veel meer te bieden. Zo is Frankrijk het ideale land voor een autovakantie. Rustige wegen, zon overal, heerlijk groen en overal wel wat te zien. De uitdruk leven als God in Frankrijk is dan ook niet voor niets in het leven geroepen. Maar wat valt er dan zo allemaal te zien op een dergelijke autovakantie? We hebben de mooiste dorpjes van Frankrijk voor je uitgezocht! Sommigen nog onbekend maar daarom niet onbemind.

wikimedia.org

Riquewihr
Riquewihr is een dorpje gelegen in Bourgogne-Franche-Comté en ligt daarmee pal op de wijnroute van de Elzas. Dat hoeft niet te verbazen want het dorp is zelf een oud wijndorpje omgeven door een stadsmuur die nog altijd quasi intact is. Vergeet hier niet te verdwalen in de kronkelende straatjes, een wijntje te proeven en de stadspoort te bekijken!

Saint-Cirq-Lapopie
In de Midi-Pyrénées kan je het dorpje Saint-Cirq-Lapopie terugvinden langs de rivier de Lot. Het dorpje is zonder enige twijfel één van de meest pittoreske van het land en is gelegen bovenop een rotspartij. Het bijzondere aan het dorp is dat auto’s hier niet toegelaten zijn wat zorgt voor een unieke en rustige sfeer. Ideaal om van de indrukwekkende uitzichten te genieten!

La Roque-sur-Cèze
Over autovrije dorpen gesproken. In de Languedoc-Roussillon kan je dit charmante dorpje terugvinden tussen de vele wijngaarden aan de Cèze. Het middeleeuws kasteel is een trekpleister maar het dorp zelf telt ook schitterende gerestaureerde huizen, romantische steegjes en je kunt hier ook de adembenemende watervallen van de Cèze terugvinden. Een gouden tip is dan ook: breng je zwemkleding mee!

Carennac
De Midi-Pyrénées heeft heel wat schitterende dorpjes om een stop te maken tijdens je autovakantie. Carennac is daarbij één van de mooiste. Dit middeleeuwse dorpje telt heel wat schilderachtige straatjes en ook de Saint-Pierre kerk. Bovendien ligt het vlakbij een rivier waarop je tal van watersporten kunt beoefenen.

Piana
Het Franse eiland Corsica is iets moeilijker te bereiken dan de rest van Frankrijk maar zeker de moeite waard. Het dorpje Piana is, eens je op het eiland bent geraakt, een echte must see. De witte huisjes, de schaduwrijke pleintjes en de volle terrassen zijn daar duidelijke getuigen van. Neem ook even de tijd om in Piana de Golfe de Porto met zijn kenmerkende rode rotsen en strakblauwe zee in je op te nemen.

wikimedia.org

Roussillon
De Provence-Alpes-Côte d’Azur is waar je Roussillon terug kunt vinden. Dit dorp staat bekend omwille van de gele kleur van de huizen te danken aan de enige okermijn van het continent. Een bezoekje aan deze groeve is dan ook een echte must voor wie op doorreis is en hier voorbij komt. Bovendien kan je na de stevige wandeling een gezellig terrasje doen in de hoofdstraat van het dorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *