Als je een cruisevakantie boekt, moet je op de vertrekdatum naar de vertrekhal van het cruiseschip komen. Soms ligt de vertrekhal van het cruiseschip bij jou in de buurt, maar vaak ligt de vertrekhal in het buitenland. Je kunt er nu voor kiezen om met het vliegtuig naar het betreffende land te reizen en vervolgens de taxi of bus te nemen naar de vertrekhal, maar je kunt de cruisevakantie ook met een autovakantie combineren. Dit betekent dat je met de auto naar de vertrekhal rijdt, om vervolgens op de cruiseboot te stappen. Op die manier kun je een auto- en cruisevakantie met elkaar combineren, bovendien brengt het diverse voordelen met zich mee, we zetten er enkele op een rijtje:

© Pexels.com

Je hoeft geen dure vliegtickets te boeken
Het eerste voordeel van het combineren van de cruise- en autovakantie, is het feit dat je geen dure vliegtickets hoeft te boeken. Je reist namelijk niet met het vliegtuig naar het land waar de cruiseboot vertrekt, maar neemt gewoon je eigen auto. Reis je met partner en kinderen, dan bespaar je honderden euro’s door met de auto te reizen. Een vliegreis voor een compleet gezin kan namelijk erg prijzig zijn, zeker in het hoogseizoen.

Je bent niet afhankelijk van vliegschema’s
Een ander voordeel van het reizen met de auto, is dat je niet afhankelijk bent van vliegschema’s. Je kunt vertrekken wanneer je wil en jouw reistijd op deze manier tot een minimum beperken. Reis je met het vliegtuig, dan ben je vaak onnodig lang onderweg. Niet alleen omdat de vliegreis zelf lang duurt, maar ook omdat deze reis vaak niet direct aansluit op het vertrek van jouw cruise. Zo loop je het risico dat je enkele uren of zelfs enkele dagen voor vertrek al bij de vertrekhal bent en hier lang moet wachten voor je eindelijk kunt gaan.

© commons.wikimedia.org

Je kunt jouw autorit transformeren in een echte roadtrip
Daarnaast kun je jouw autorit naar de vertrekhal ook wat uitbreiden door niet meteen naar de vertrekhal van de cruiseboot te rijden, maar eerst wat andere bestemmingen aan te doen. Rijd je bijvoorbeeld langs een toeristische trekpleister, een prachtige stad of een leuk pretpark voor de kinderen, dan kun je jouw autorit prima veranderen in een kleine roadtrip.

Een autorit is prettiger met kleine kinderen
Niemand vindt het fijn om met kleine kinderen in het vliegtuig te stappen. Kleine kinderen kunnen namelijk lastig zijn tijdens de vliegreis, zeker als de reis wat langer duurt, er sprake is van zware turbulentie en de kinderen last hebben van de oortjes. Reis je met de auto, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. De kinderen vallen vanzelf in slaap in de auto en jij hoeft je vervolgens nergens meer druk om te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *