Voordat je een vakantie gaat boeken, wil je natuurlijk wel het één en ander weten over het land van bestemming. Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Noorwegen? Dan kun je ontzettend veel ‘gewone’ informatie vinden over dit land. Hieronder staan echter 9 erg bijzondere of juist hele grappige weetjes over Noorwegen!

© goodfreephotos.com

In de winter blijft het soms een hele dag donker
Soms wordt het in de winter helemaal niet licht in Noorwegen, ook overdag niet. Dat kan erg vervelend zijn maar het heeft ook één groot voordeel. Doordat het donker blijft kunt je het wereldberoemde Noorderlicht namelijk veel beter zien!

Altijd kabeljauw
Wie in Noorwegen gaat eten, komt gegarandeerd in aanraking met kabeljauw. Deze vis is voor vrijwel iedereen in dit land het favoriete eten. Het wordt op talloze verschillende manieren klaargemaakt en je zult er deze gerechten dan ook ontzettend vaak tegen komen.

Kussende wolven
Als je besluit een vakantie in Noorwegen te boeken, is een bezoek aan het Polar Park een aanrader. Je kunt hier op wolvenexpeditie waarbij de wolven erg tam zijn en je zelfs begroeten met een lik over je wang of een natte snoet in je gezicht!

Midnight sun
Als je op autovakantie gaat in Noorwegen is een camping in de buurt van Andenes een must-see. Je hebt hier een ruime kampeerplaats met een fantastisch uitzicht over de midnight sun, een natuurlijk verschijnsel waarbij de zon eigenlijk helemaal niet onder gaat.

Rendieren
Noorwegen staat bekend om de rendieren die hier veelvuldig voorkomen. Maar wist je dat je alleen een rendier in je bezit mag hebben als je een Sami bent? Daarom heeft elk rendier ook een eigen unieke markering. Deze is in het oor van het dier geplaatst.

Kamperen waar je maar wilt!
Als je op autovakantie wilt, is Noorwegen daar perfect geschikt voor. Dat komt onder andere doordat je eigenlijk overal in het land wild mag kamperen. Vrijwel overal kun je een tentje opzetten of met de camper gaan staan om te overnachten.

Bijzonder landschap
Het landschap langs de kust lijkt in de winter bijna buitenaards. Je komt dan volop witte stranden tegen met witte sneeuw er bovenop. Door het contrast is dit een bijzonder zicht en waan je jezelf wellicht zelfs op een andere planeet.

© commons.wikimedia.org

De blauwe stad
Sortland is een unieke stad vanwege het overgrote merendeel van de huizen en gebouwen die in deze stad helemaal blauw geverfd zijn. Dit zorgt voor een bijzonder uitzicht.

Sleeën is het nieuwe fietsen
Ben je dol op sleeën? Dan kun je de vakantie naar Noorwegen zeker boeken. In dat land worden sleeën in de winter namelijk gebruikt zoals wij fietsen gebruiken. De locals gebruiken ze bijvoorbeeld als vervoersmiddel om naar de supermarkt te gaan. Ze worden zelfs, net als fietsen, door middel van een slot beveiligd tegen diefstal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *